Ультраправа група Європейського парламенту Ідентичність і демократія (ID) офіційно виключила зі свого складу всіх депутатів німецької АдН (Альтернативи для Німеччини). Про це йдеться в офіційному пресрелізі ID, повідомило видання Deutsche Welle у четвер, 23 травня.

Як зазначає DW, рішення набуває чинності «негайно» з дати публікації цього релізу. У фракції зокрема заявили, що не хочуть бути пов’язані з інцидентами, до яких причетний депутат від АдН Максиміліан Кра. Там зазначають, що його підозрюють в отриманні коштів від РФ та Китаю.

Відео дня

Нещодавно Кра заявляв, що «не всі, хто носили форму Радянського Союзу, були злочинцями». Після цього він залишив посаду члена федерального правління АдН. Після цього інциденту йому також заборонили публічно виступати.

Читайте також:
Роберт Зессельманн (фото на плакаті) переміг на місцевих виборах в Зоннебергу в Тюрингії (Фото:Reuters/Max Schwarz) У Німеччині на місцевих виборах вперше переміг ультраправий кандидат від AfD: чому противники допомоги Україні такі популярні — інтерв'ю NV

Поширення російської пропаганди в ЄС й причетність до цього АдН

29 березня у спільному розслідуванні німецької газети Spiegel і чеської газети Denik N повідомлялося, що депутат німецького Бундестагу Петр Бистрон отримував кошти від «російської мережі впливу».

На сайті Голос Європи (Voice of Europe) регулярно публікували заклики європейських політиків припинити допомогу Україні, а деяким авторам цих закликів, як стверджує чеське видання Denik N, за це платили гроші. Як стверджують видання, російські наративи на сайті просував і Максиміліан Кра. Журналісти зазначили, що Кра і Бистрон знайомі з кумом російського диктатора Володимира Путіна та державним зрадником України Віктором Медведчуком.

5 травня віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова заявила, що медіаплатформа Голос Європи, підконтрольна екснардепу від забороненої партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку, може увійти до 14-го пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії.

15 травня посли Європейського Союзу погодили повну заборону на трансляцію російських медіа, до яких, зокрема, ввійшла медіаплатформа Голос Європи.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі