Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо ексгендиректора ДК Укрспецекспорт Павла Букіна та сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Гладковського. Фігуранти завдали держзбитків на майже 13 млн грн. Про це повідомляє САП у вівторок, 4 червня.

https://www.youtube.com/watch?v=lGTf2nUyxfw

У 2016−2017 роках колишній голова Укрспецекспорту уклав договір з компанією, підконтрольною Гладковському-молодшому, про купівлю бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, які навмисне завищили майже в сім разів (близько 450 тисяч доларів).

Відео дня

Після того, як держкомпанія заплатила зазначену в договорі суму, учасники схеми поділили отримані гроші. Ігор Гладковський тоді «збагатився» на понад 170 тис. доларів, заявили в антикорупційній прокуратурі.

Читайте також:
Олег Гладковський (Фото:Офіс президента) ВАКС заочно арештував Олега Гладковського

У САП підкреслили, що фігуранти справи дотримувались конспірації та приховували свою участь у схемі.

У прокуратурі зауважили, що розслідування справи розпочалось після оприлюднення журналістських матеріалів, зокрема команди Bihus.Info, про багаторічну корупцію та розкрадання в оборонкомплексі України, до чого були причетні Павло Букін та Ігор Гладковський.

Як повідомили в САП, ексгендиректору ДК Укрспецекспорт інкримінують зловживання владою або службовим становищем (ч. 3 ст. 27; ч. 2 ст. 364 ККУ). За це передбачено позбавлення права обіймати певні посади до шести років.

Ігорю Гладковському інкримінують зловживання владою або службовим становищем та відмивання майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27; ч. 2 ст. 364 ККУ та ч. 3 ст. 27; ч. 2 ст. 209 ККУ. Йому загрожує позбавлення права обіймати певні посади на строк до восьми років.

Раніше аналітичний портал Слово і діло повідомляв, що Ігор Гладковський у 2022 році виїхав за кордон нібито через службову необхідність. Справу продовжували слухати по відеоконференції.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі