Сьогодні, 7 травня проходить перший півфінал Євробачення 2024. Представниці України на пісенному конкурсі Alyona Alyona та Jerry Heil виступили під номер п’ять.

Євробачення 2024 — онлайн-трансляція першого півфіналу

Під час виступу співачки зі сцени подякували Європі за підтримку та допомогу Україні.

Українки заспівали на сцені пісню Teresa & Maria. Сьогодні Alyona Alyona та Jerry Heil боряться за місце у фіналі пісенного конкурсу зі ще 14 країнами.

Відео дня https://www.youtube.com/embed/-qjs54ZTRBQ?si=BWLHWgiU-Krw0dnM

Усього до фіналу пройдуть 10 представників, яких будуть обирати шляхом глядацького голосування. Голосувати можуть мешканці країн, які виступають у півфіналі, а також громадяни країн з категорії Решта світу — ті, які не беруть участі у пісенному конкурсі.

Eurovision Song Contest/YouTube Фото: Eurovision Song Contest/YouTube Читайте також: Як голосувати в першому півфіналі Євробачення. Покрокова інструкція як проголосувати в Україні та за кордоном

Постановником виступу українських співачок стала відома у світі режисерка, яка створює кліпи для світових зірок, Таню Муіньо.

REUTERS/Leonhard Foeger Фото: REUTERS/Leonhard Foeger

Костюми Alyona Alyona та Jerry Heil несуть певний символізм. Виконавиці вийшли на сцену у рваній сукні, справжній кольчузі та погорілих тканинах.

Читайте також: Фаворит може змінитися. Тимур Мірошниченко розповів, хто має найбільші шанси потрапити у фінал Євробачення 2024 Eurovision Song Contest/YouTube Фото: Eurovision Song Contest/YouTube

«За референс мого костюма ми обирали зображення захисника Архангела Михаїла. Ми дивилися на його одяг, що він транслює. Ми переглянули багато контенту. Хтось каже, що це Жана Д’Арк або Прометей, який несе людям вогонь. Мені подобаються всі варіанти. Це символ сильних дів, які на своїх сталевих плечах несуть цей світ», — коментувала Jerry Heil.

REUTERS/Leonhard Foeger Фото: REUTERS/Leonhard Foeger

Букмекери вважають, що Україна має всі шанси потрапити у фінал пісенного конкурсу. Також серед країн-фіналісток з першого півфіналу з високою імовірністю вони бачать Хорватію, Литву, Ірландію та Фінляндію.

Редактор: Каріна Пасічник Читати далі