В Одеській області у посадовців міграційної служби, які «заробляли» на іноземцях, знайшли майна на майже 150 мільйонів гривень. Зокрема, міграційники за гроші обіцяли допомогти молдованину, на якого чекала примусова депортація.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань у четвер, 6 червня.

Як йдеться у повідомленні, про підозру повідомили начальнику управління міграційного контролю в Одеській області та співробітнику цього ж управління. За 20 тисяч доларів вони обіцяли допомогти уродженцю Молдови, який зараз перебуває в Україні.

Відео дня Читайте також:
Росіянам, які мешкають в Україні, нині майже неможливо змінити громадянство (Фото:Ангеліна Корба / ВВС) «Ношу гранату для себе». Як росіянин воює на фронті за Україну, а в судах — за український паспорт — ВВС Україна

У ДБР зазначають, що у чоловіка був анульований український паспорт, його мали примусово депортувати. Посадовці порадили іноземцю подати до суду апеляцію проти своєї депортації й обіцяли йому допомогти виграти суд. Вони також запевняли, що почнуть готувати необхідні для суду документи та спробують вплинути на суддю та інших працівників ДМС (Державної митної служби).

Обом посадовцям ДМС повідомили про підозру у хабарництві (прийняття пропозиції неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням, вчинене за попередньою змовою групою осіб, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369−2 КК України). Їм загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Державне бюро розслідувань Фото: Державне бюро розслідувань Державне бюро розслідувань Фото: Державне бюро розслідувань Державне бюро розслідувань Фото: Державне бюро розслідувань

У ДБР зазначили, що чоловіків взяли під варту з можливістю внесення застави: для керівника управління — 70 мільйонів гривень, для співробітника — 7 мільйонів.

Під час обшуків у посадовців знайшли гроші, криптовалюту, коштовності та майно на суму щонайменше 140 млн грн. Це майно значно перевищує їхній законний заробіток, додають у ДБР.

Як зазначають у відомстві, лише коштовності дружини керівника, за попередніми оцінками, коштують майже 3 млн грн. У начальника управління також виявили записані на його матір елітний будинок та автомобіль за 7 млн гривень. У власності матері посадовця є багато земельних землянок, будинки та магазини.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі