За підсумками української Премʼєр-ліги сезону 2023/24 Металіст-1925 та Минай напряму вилетіли у Першу лігу. Верес та Оболонь позмагаються за збереження місця в еліті у перехідних матчах.

Читайте також: «Однак не відпустили батьки». Дід футболіста Шахтаря міг опинитися в Динамо Київ

Попри незадовільний результат кожен з колективів вразив своєю самовіддачею та жагою до перемог у фінальній частині чемпіонату. Епічні камбеки, розгроми та драматичні розвʼязки — ось, що порадувала нам нижня частина турнірної таблиці УПЛ. Розглянемо останні пʼять матчів найбільших «невдах» української першості у внутрішньому чемпіонаті.

Відео дня

Металіст-1925, 16 місце, 23 очки.

ФК Металіст-1925 Фото: ФК Металіст-1925

Харківʼяни найгірше серед команд-аутсайдерів провели фінальну частину сезону. У пʼяти останніх матчах команда досвідченого Віктора Скрипника здобула лише одну перемогу, раз зіграла внічию та тричі зазнала краху. Після розгромної поразки Кривбасу, Металіст-1925 яскраво переміг Ворсклу (3:2) та зберіг хороші шанси на вихід із зони вильоту у зону перехідних матчів. Однак розгром від Чорноморця (3:0) знову опустив харківʼян на землю. У передостанньому турі УПЛ у гості до команди Скрипника завітало Полісся, яке впевнено вело у рахунку 1:3 до 90-ї хвилини. Металіст-1925 зміг переламати хід зустрічі, забивши два голи за дві хвилини — 3:3.

У фінальному матчі чемпіонату харківський клуб у бойовому матчі мінімально поступився Вересу (1:2) та посів останню сходинку в УПЛ.

Останні пʼять матчів:

flashscore Фото: flashscore

Минай, 15 місце, 25 очок

ФК Минай Фото: ФК Минай

Закарпатський колектив феєрично закінчив сезон. Команда закохала в себе пересічних уболівальників попри виліт з еліти. Головний тренер Минаю Желько Любенович зміг знайти підхід до молоді клубу та змусив їх битися до останнього на футбольному полі. У 26-му турі закарпатці несподівано здолали Чорноморець — 2:0. Однак у наступному матчі поступились Вересу — 1:3. Крах у поєдинку з прямим конкурентом за виживання не змусив гравців Минаю опустити голови.

Підопічні Любеновича показали характер у матчі проти Ворскли, здійснивши неймовірний камбек з 0:2 до 3:2. У передостанньому турі Минай за схожим сценарієм здобув перемогу над Колосом 3:2, відігравшись з рахунку 1:2. Для того, щоб не вилетіти на пряму закарпатському клубу потрібно було перемагати Кривбас та сподіватися на поразку Оболоні. Олександрія впевнено розгромила «пивоварів», однак бронзові призери УПЛ поставили крапку у казці Минаю — 0:3.

Останні пʼять матчів:

flashscore Фото: flashscore

Оболонь Київ. 14 місце, 26 очок

ФК Оболонь Фото: ФК Оболонь

Останні матчі Оболоні не наповнені результативністю. У 26-му турі «пивовари» зіграли у нульову нічию з Зорею. Пізніше мінімально перемогли міцний ЛНЗ (1:0) та знову видали «сухий» матчу проти Руха.

На цьому позитив для команди Валерія Іващенка закінчився. У передостанньому турі кияни врятувались від розгрому у поєдинку проти Ворскли — 1:3 та катастрофічно поступилися Олександрії в фінальному матчі — 0:3.

На щастя для Оболоні, Минай не переміг Кривбас та не обійшов їх у турнірній таблиці УПЛ, що зберегло киянам шанс залишитись в еліті. За місце в УПЛ «пивовари» зіграють з Лівим Берегом у перехідних матчах.

Останні пʼять матчів:

flashscore Фото: flashscore

Верес Рівне. 13 місце, 28 очок

ФК Верес Фото: ФК Верес

Рівненський клуб найкраще провів фінальну частину сезону зі всіх вище перерахованих колективів. Верес переміг у поєдинках проти своїх прямих конкурентів — Минаю (3:1) та Металісту-1925 (2:1). Також підопічні Олега Шандрука здобули важливі два очки у матчах проти Зорі (1:1) та Олександрії (2:2).

Верес поступився лише київському Динамо (0:3), яке намагалося наздогнати донецький Шахтар у боротьбі за чемпіонство. Клуб виконав завдання мінімум — не вилетіти з УПЛ напряму. Тепер колектив з Рівного позмагається з Епіцентром за право наступного сезону виступати в еліті українського футболу.

Останні п’ять матчів:

flashscore Фото: flashscore

Турнірна таблиця

flashscore.ua Фото: flashscore.ua Читайте також: Вихованець Динамо потрапив у сферу інтересів знаменитого клубу з Іспанії

Раніше ми писали про найбільші відкриття та розчарування УПЛ сезону 2023/24.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі