Автор: Анастасія Печенюк

Власник Tesla, X, SpaceX і xAI Ілон Маск заявив, що заборонить пристрої Apple у своїх компаніях, якщо виробник техніки інтегрує ChatGPT на рівні операційної системи.

Партнерство між Apple і OpenAI, про яке офіційно оголосили 10 червня, обурило Ілона Маска. Він стверджує, що інтеграція ChatGPT в iPhone є «неприйнятним порушенням безпеки».

«Якщо Apple інтегрує OpenAI на рівні ОС, то пристрої Apple будуть заборонені в моїх компаніях. І відвідувачам доведеться перевіряти свої пристрої Apple біля дверей, де вони будуть зберігатися в клітці Фарадея (огорожа, що нейтралізує зовнішні статичні та динамічні електричні поля всередині себе — NV)», — написав Маск в X (Twitter).

Відео дня

Маск також відповів на допис головного виконавчого директора Apple Тіма Кука, який оголосив про Apple Intelligence, назвавши цю технологію «страшним шпигунським програмним забезпеченням». Пізніше Маск додав, що «Apple не має розуміння того, що насправді відбуватиметься, коли дані передадуть OpenAI».

https://twitter.com/elonmusk/status/1800272349134279011

Незрозуміло, на чому саме ґрунтується звинувачення Маска та що саме, на його думку, OpenAI збирається робити з даними користувачів. Протягом багатьох років Apple представляла себе лідером у сфері конфіденційності, і компанія включила кілька функцій, орієнтованих на конфіденційність, у свою пропозицію ШІ. Зокрема, користувачі повинні схвалити кожен окремий запит, який проходить через ChatGPT. Також представники Apple заявили, що запити та інформація, отримані через ChatGPT, не зберігатимуться. Це підтвердила і OpenAI.

«Захист конфіденційності вбудований під час доступу до ChatGPT у Siri та інструментах запису — OpenAI не зберігає запити, а IP-адреси користувачів приховуються. Користувачі також можуть вибрати підключення свого облікового запису ChatGPT, що означає, що їхні налаштування щодо даних застосовуватимуться відповідно до політики ChatGPT», — йдеться в пресрелізі OpenAI.

Нагадаємо, Ілон Маск був один із засновників OpenAI. Однак він залишив компанію і зараз судиться з OpenAI через нібито відмову від своєї некомерційної місії та недостатню відкритість. Компанія своєю чергою звинувачувала Маска у спробах приєднати її до Tesla. Паралельно з критикою OpenAI Маск створив ШІ-компанію xAI, яка випустила чат-бот зі штучним інтелектом Grok.

Читати далі