Служба безпеки України (СБУ) затримала ще одну російську інформаторку на Донеччині, яка шпигувала за пунктами базування Сил оборони в районі Слов’янська та очікувала на повну окупацію регіону.

Про це повідомила СБУ у Telegram.

За даними слідства, вона обходила прифронтову місцевість, де намагалась виявити локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії ЗСУ.

Відео дня

Також фігурантка таємно випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під виглядом побутових розмов.

СБУ повідомляє, що отримані дані вона месенджером пересилала своєму знайомому з тимчасово захопленої частини області, який у складі окупаційних угруповань Росії воює проти України.

Він, своєю чергою, передавав їх кадровим військовим зі складу воєнної розвідки РФ, які перебувають поблизу передової східного фронту.

За наявними даними, окупанти сподівались використати розвідінформацію для вогневого ураження підрозділів ЗСУ, із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб.

Також під час розслідування стало відомо, що у спілкуванні з бойовиком фігурантка радила йому вбивати українських полонених замість обміну.

Після проведення додаткових заходів для убезпечення позицій українських військ, співробітники СБУ затримали фігурантку у її помешканні.

Нею виявилась 66-річна ідеологічна прихильниця рашизму.

Під час обшуку у жінки вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ (ч. 3 ст. 114−2 Кримінального кодексу України).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі