Лікарі завершили операцію на прем'єр-міністрі Словаччини Роберті Фіцо, який дістав поранення внаслідок замаху на його життя.

Про це повідомляє Denník N.

За словами віце-прем'єр-міністра Словаччини Томаша Тараби, операція пройшла успішно, і життю Фіцо нічого не загрожує.

Читайте також:
Поліція затримала чоловіка, який стріляв у Роберта Фіцо (Фото:REUTERS/Radovan Stoklasa) Чоловік, який скоїв замах на Фіцо, може належати до проросійської воєнізованої групи — ЗМІ

«Він отримав серйозні поранення: одна куля пройшла через живіт, а інша вразила суглоб. Його одразу доставили в лікарню і провели операцію,» — розповів Тараба.

Відео дня

Він також висловив сподівання, що Фіцо повністю відновиться. На даний момент його життю нічого не загрожує.

Напад на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо — що відомо

15 травня у другій половині дня стало відомо, що біля будівлі парламенту Словаччини стріляли в прем'єра країни Роберта Фіцо.

Словацькі ЗМІ повідомили, що Фіцо підійшов до людей на вулиці, після чого пролунало кілька пострілів і прем'єр упав на землю.

Видання Plus one day повідомило, що Фіцо перебуває у важкому стані, але його життю нічого не загрожує. За даними джерел, Фіцо дістав 2−3 поранення, імовірно, у кінцівки, груди і живіт. Видання уточнює, що могло бути зроблено до 4−5 пострілів.

У соцмережах опублікували відео з Юраєм Цинтулою, який, за даними ЗМІ, кілька разів вистрілив у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Як повідомляють словацькі видання Dennik N і Refresher, стрілець заявив, що не згоден із політикою словацького уряду.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі