Марк Менсон Американський письменник і блогер

Є відмінність між визнанням того, що ситуація нікчемна, і нескінченним ниттям із цього приводу

Чи трапляється у вас зациклюватися на негативі? Якщо так, то в чому це проявляється? Багато скаржитеся? Та правда, яку ви зараз почуєте, може вас зачепити.

Мені неприємно це говорити, але скарги — це спосіб спілкування слабких людей.

Відео дня

Замість того щоб визнавати чужі зусилля і досягнення, слабкі люди зосереджуються на одному лише негативі. Вони спрямовують усю свою енергію на те, щоб говорити гидоти про своїх колег, сусідів, друзів або родичів, з якими у них складні стосунки.

І ніхто від цього не виграє.

Я закликав своїх підписників спробувати на тиждень припинити скаржитися, і ось що відповіла одна з читачок.

Скарги — це спосіб спілкування слабких людей

«І в мене, і в чоловіка неблагополучні сім'ї, які виводять нас із себе. Ми разом їздимо на роботу і раніше тільки їх і обговорювали! Щойно з’являвся найменший привід, щоб заговорити про них, ми запускали свій цикл ниття.

Але цьогоріч я сказала чоловікові: «Давай припинимо говорити про родичів, ми вичерпали цю тему, і тепер я хочу рухатися далі».

Тоді ми усвідомили, що коли хочемо припинити обговорювати нашу рідню, доведеться знайти якісь інші теми для розмови. І тому ми почали слухати документальні програми, подкасти про здоров’я тощо.

Ми стали набагато щасливішими! І ми любимо наші сім'ї (на відстані), а коли все ж доводиться спілкуватися з ними, не приймаємо це близько до серця.ㅤ

Читайте також: Антон Семенов Антон Семенов Скарги, розпитування та поради. Три головні помилки під час спілкування на відстані

Коли ви перестаєте скаржитися, звільняється місце для всіх інших тем, які варто обговорити. Звільняється місце для моральної підтримки, визнання, похвали — для того, щоб прославляти життя, а не зруйнувати його дощенту.

Це не означає, що потрібно захоплюватися всім, що відбувається, без винятку.

«Тебе пограбували? Приголомшливо».

«Втратив роботу? Чудово».

Це помилковий позитив, і це токсично і нерозумно.

Життя може бути паршивим. Іноді все просто жахливо. Важливо це визнавати.

Але є відмінність між визнанням того, що ситуація паршива, і нескінченним ниттям із цього приводу.

Наступного разу, коли хтось або щось засмутить вас, не варто скаржитися, а робіть будь-що. Почніть працювати над тим проєктом, через який скиглите вже кілька місяців. Проведіть ту непросту розмову з людиною, на яку регулярно бурчите в неї за спиною.

Переклад NV

Публікується з дозволу автора. Більше текстів Марка Менсона читайте на markmanson.net

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Читати далі