Художній фільм Тараса Томенка Будинок Слово. Нескінчений роман зібрав у прокаті 12 808 294 грн за перші три вікенди прокату.

Показ фільмів Будинок Слово. Нескінчений роман стартував в українських кінотеатрах 9 травня і за три вікенди прокату зібрав значний боксофіс — 12 808 294 грн, про це повідомила команда фільму у коментарі УП.

Відео дня

Прокат стрічки триває.

Будинок Слово. Нескінчений роман — був одним із найочікуваніших фільмів року, який став логічним продовженням документального фільму Тараса Томенка Будинок Слово. Стрічка Тараса Томенко розповідає про страшний злочин Радянського Союзу і Росії проти української культури — винищення цілого покоління потужних український літераторів, яке потім отримало назву Розстріляне Відродження.

Події фільму розвиваються у знаменитому будинку літераторів Будинок Слово у Харкові — під одним дахом тут жили українські письменники, поети і культурні діячі. Те, що на початку здавалося раєм перетворилося на справжній ад. У фільмі Хвильовий, Курбас, Яловий, Йоганссен, Семенко, Епік постають не авторами творів із сучасних підручників, а живими людьми.

https://www.youtube.com/watch?v=MxR257eHEFE

Головні ролі у фільмі виконали В’ячеслав Довженко, Андрій Ісаєнко, Геннадій Попенко, Борис Георгієвський, Андрій Май, Ніна Набока, Марина Кошкіна та інші. Музику до фільму створила українська композиторка Алла Загайкевич.

Читайте також: 14 найочікуваніших українських фільмів, які виходять у прокат весною Редактор: Юлія Найденко Читати далі