За екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова внесли заставу в 55 мільйонів гривень. Його випускають з-під варти після 1,5 року в СІЗО.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«Сьогодні за ексглаву ДФС України в рамках кримінальної справи за ст. 368 КК внесено заставу на суму 55 млн гривень», — повідомляє пресслужба.

Відео дня

Тепер на нього поклали низку обов’язків до 7 липня, серед яких:

  • не залишати Київ без дозволу суду,
  • здати закордонні паспорти,
  • носити електронний браслет,
  • утримуватися від спілкування з певним колом осіб.

Справа Насірова — що відомо

2 березня 2017 року, Насірова затримали прямо в лікарні Феофанія в рамках розслідування «газової справи», пов’язаної з народним депутатом Олександром Онищенком.

Читайте також:
Роман Насіров ділить свою камеру лише з одним ув’язненим (Фото:ЕВА) Насіров зробив «євроремонт» у своїй камері у СІЗО. Обладнав душ і провів інтернет — ЗМІ

Згідно з даними НАБУ, у період із травня 2015 по березень 2016 року голова ДФС ухвалив низку необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами, задіяними в так званій «газовій схемі Онищенка», що завдало державі збитків на загальну суму 2,019 млрд гривень.

11 грудня 2018 року звільнений після відкриття кримінального провадження Насіров через суд поновився на посаді голови ДФС.

31 жовтня 2022 року Вищий антикорупційний суд заарештував Романа Насірова до 17 грудня 2022 року за підозрою в отриманні хабаря в розмірі 722 млн грн від мільярдера Олега Бахматюка. 18 квітня НАБУ і САП завершили досудове розслідування.

Згідно з рішенням суду, Насірова взято під варту до 26 травня 2024 року з можливістю внесення застави, яка знизилася з початкових 523,2 млн до 65 млн гривень.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі