Правоохоронні органи Франції перевіряють причетність Росії до осквернення меморіалу жертвам Голокосту в Парижі.

Про це повідомляє Guardian.

Уранці 14 травня на одній із зовнішніх стін меморіалу, присвяченого людям, які рятували євреїв від переслідувань під час нацистської окупації Франції, було виявлено приблизно 20 намальованих із балончика червоних символів.

Відео дня

Французька громадська телекомпанія France Info з посиланням на джерело, знайоме з перебігом розслідування, підтвердила цього тижня, що відеоспостереження за меморіалом Голокосту зафіксувало двох осіб, які прибули близько 3-ї години ночі з аерозольною фарбою і трафаретами, а також двох або трьох інших людей, які могли бути причетні.

За даними джерел, їх швидко впізнали за даними мобільного телефону. Телеканал стверджує, що всі вони були болгарами і одразу після акту вандалізму виїхали з Парижа на автобусі до Брюсселя.

«Наразі слідчі з’ясовують, чи були графіті замовлені російськими службами», — зазначає видання.

Читайте також:
Дональд Туск (Фото:REUTERS/Kacper Pempel) Прем'єр Польщі припустив, що спецслужби РФ влаштували пожежу у Варшаві

Зазначається, що минулої осені в Парижі стався схожий випадок вандалізму. Тоді близько 60 зображень зірки Давида було виявлено на стінах Парижа та передмість. Усі вони були синього кольору, схожого на синій ізраїльського національного прапора.

У цій справі було заарештовано молдавську пару і встановлено їхнього ймовірного куратора, проросійського молдавського бізнесмена, стверджують французькі ЗМІ.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі