За минулу добу російські війська здійснили понад три тисячі обстрілів позицій українських військ. Вони продовжують спроби захопити Вовчанськ.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

«Ситуація на фронті залишається напруженою. Українські захисники дають відсіч натиску російських окупантів, посилюють нашу оборону та за сприятливих умов — контратакують», — ідеться в повідомленні.

Відео дня

За даними Генштабу, від початку минулої доби російські окупанти завдали трьох ракетних і 38 авіаційних ударів (зокрема із застосуванням 56 КАБів), застосували 404 дрони-камікадзе, здійснили понад три тисячі обстрілів позицій українських військ.

На Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень.

Читайте також:
Український артилерист 148-ї окремої артилерійської бригади ДШВ ЗСУ веде вогонь з гаубиці М777 (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) «ЗСУ додали більше впевненості». Росіяни відчутно втрачають піхоту і техніку на Харківському напрямку — Зеленський

Сили оборони намагаються витіснити противника в напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська.

Попередньо, загальні втрати ворога протягом доби склали 125 осіб. Також противник втратив 31 одиницю озброєння та військової техніки, з них три танки, шість гармат і мінометів. Крім того, уражено 15 укриттів противника. У ГШ додають, що інформація уточнюється.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу зросла до 11.

На Лиманському напрямку обстановка істотних змін не зазнала. Противник здійснив шість безуспішних атак у напрямках населених пунктів Новосадове, Торське і Григорівка.

На Краматорському напрямку противник 15 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Покровському напрямку ситуація залишається складною. Російський агресор здійснив 23 атаки.

Попередні втрати противника на цьому напрямку становили: 235 окупантів убитими і пораненими, знищено один танк, склад боєприпасів, гармату, автомобіль і два БпЛА. Крім того, пошкоджено три танки, три гаубиці, бойову машину піхоти та автомобіль. Інформація уточнюється, — додають у зведенні.

На Курахівському напрямку кількість боїв зросла до 11.

На Времівському напрямку противник здійснив три безуспішні спроби прорвати оборону українських військ у напрямку Старомайорського.

Читайте також: Сергій Фурса Сергій Фурса Все буде погано? Три міфи, в які вірять українці

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили штурмові дії противника на північний захід від Вербового. Втрат позицій не допущено. ГШ називає ситуацію контрольованою.

На Придніпровському напрямку українські воїни відбили чотири атаки противника в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. У ГШ зазначають, що під час боїв російські окупанти успіху не мали, українські захисники втрат позицій не допустили.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі