Цей солодкий і злегка терпкий полуничний джем — один із найпопулярніших у різних країнах світу. Хоч і готується лише з трьох інгредієнтів, смакує просто неперевершено.

Однак дуже важливо мати під рукою термометр з миттєвими показаннями і пильно стежити за температурою кипіння, щоб природний пектин фруктів міг творити свою магію загустіння. У міжсезоння заморожені ягоди чудово замінять свіжі, адже їх часто збирають на піку стиглості. Цей простий джем може зберігатися в холодильнику до двох тижнів (для більших партій і більш тривалого терміну зберігання розгляньте можливість його консервування). Намажте полуничний джем на хлібці, зробіть особливий десерт або, якщо не можете дочекатися, поки він охолоне, намажте його теплою ложкою на морозиво.

Відео дня

Кількість використовуваного цукру може варіюватися залежно від солодощі полуниці та особистих уподобань. Використовуйте 2⁄3 склянки як орієнтир. Якщо ягоди свіжозібрані або насиченого червоного кольору, вони, швидше за все, сповнені природної солодощі, тому не бійтесь зменшити кількість цукру до 1⁄2 склянки.

Як приготувати полуничне варення з трьох інгредієнтів

Інгредієнти:

500 г свіжих полуниць, почищених і нарізаних кубиками

2⁄3 склянки цукрової пудри

1 ст. л. лимонного соку

Читайте також:
Полуничне повидло повинне бути густим (Фото:lsantilli/depositphotos) Густе та ароматне. Як приготувати найкраще полуничне повидло

Спосіб приготування:

1. Змішайте полуницю, цукор і лимонний сік у середній каструлі. Перемішуйте, поки ягоди повністю не вкриються цукром.

2. За допомогою пресу для картоплі розімніть ягоди приблизно 10 разів, щоб випустити сік. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь до середнього і варити, не накриваючи кришкою, 12 хвилин.

3. Час від часу помішуйте і тримайте під рукою термометр; температура повинна коливатися між 210 і 215 градусами. Спочатку суміш буде трохи пінитися, але чим довше вона буде варитися, тим менше вона буде пінитися, і джем значно загусне.

4. Збільшити вогонь до середнього, часто помішуючи та зішкрябуючи дно і боки каструлі, поки джем не нагріється до 218−220 градусів (але не гарячіше), 1−2 хвилини.

5. Вимкніть вогонь і охолодіть в каструлі протягом 5 хвилин. За бажанням, ложкою зніміть залишки піни, потім перекладіть джем у скляну банку для консервування або аналогічну за розміром скляну посудину з кришкою і повністю охолодіть, не закриваючи кришкою. Використовуйте варення негайно або закрутіть кришкою і зберігайте в холодильнику до 2 тижнів. При охолодженні джем загусне.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі