У неділю, 9 червня, з Росії в Україну вдалося повернути 17-річну дівчину.

Про це повідомляє Save Ukraine у Facebook.

«Попри низку складних викликів, команді Save Ukraine вдалося докласти максимум зусиль, і викрадена дівчина нарешті на рідній українській землі. Попереду — зустріч із мамою», — йдеться в повідомленні.

Відео дня https://www.facebook.com/watch/?v=344261208704875&t=0

6 червня вдалося повернути ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій України.

Раніше повідомлялося, що загалом команда Save Ukraine повернула вже 359 маленьких українців.

Викрадення українських дітей російськими окупантами — що відомо

Європарламент 2023 року повідомляв, що кількість незаконно депортованих до Росії українських дітей може сягати 300 тисяч. Євродепутати вважають, що вивозити українських дітей росіяни почали ще 2014 року — з моменту окупації Криму і частини Донецької та Луганської областей.

14 січня український омбудсмен Дмитро Лубінець під час четвертої зустрічі радників з Формули миру в Давосі повідомив, що Україна повернула з Росії 517 незаконно депортованих дітей і 2828 дорослих, серед яких тільки 150 цивільних.

26 лютого президент України Володимир Зеленський сказав, що ніхто не може сказати точно, скільки українців, включно з дітьми, дорослими цивільними та військовими, перебувають у російському полоні.

Читайте також: Кампанія Путіна. NYT розкрила приголомшливі деталі російської схеми викрадення дітей на прикладі немовлят і дошкільнят з Херсона

За інформацією української державної платформи Діти війни, станом на травень 2024 року щонайменше 19 546 дітей депортовано або примусово переміщено країною-агресором Росією, зниклими, згідно з даними, вважаються 2015 дітей.

У Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії Володимир Зеленський заявляв, що тисячі українських дітей, яких викрали росіяни від початку російського вторгнення в Україну, навіть не мають можливості зв’язатися з рідними.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі