Українці мають традицію фарбувати яйця на Великдень. Під час війни багато господинь прагне додати до святкового столу не лише весняні кольори, але й прапор України. Розповідаємо, як можна пофарбувати яйця в жовто-блакитні відтінки, використовуючи тільки натуральні барвники.

Для створення крашанок в українській символіці можна використовувати шаблони візерунків, писати патріотичні лозунги або символи на яйцях. Головне — намагайтеся, щоб ваше святкове меню було яскравим, привабливим і насиченим українським духом.

Відео дня Читайте також: Великдень 2024. Які три кольори краще не використовувати для фарбування яєць

Патріотичні крашанки: як пофарбувати яйця

Жовтий колір

  1. Куркума: Взяти 3 столові ложки куркуми і розчинити їх у 0,5 літра води. Довести до кипіння, опустити в цей розчин яйця і варити до готовності.
  2. Тополя: Нарізати або поламати гілочки молодої тополі і покласти їх у воду на 30−40 хвилин. Чим довше варити, тим насиченіший вийде колір.

Блакитний колір:

Червонокачанна капуста: Порізати на дрібні шматочки капусту, додати 1 столову ложку оцту й 1 літр води. Довести до кипіння і варити 30 хвилин. Опустити варені яйця в цей розчин і залишити на 30 хвилин або довше (чим довше, тим насиченіший вийде колір).

Також можна об'єднати два кольори на одній крашанці. Для цього заздалегідь відварити яйця. Потім на яйця наклейте скотч, створюючи бажаний візерунок. Занурте одну половину яйця в жовтий барвник. Після цього зніміть скотч і занурте іншу половину яйця в блакитний барвник. Вийміть яйце з розчину і насолоджуватись результатом.

Редактор: Альона Дука Читати далі