Вершковий соус у цьому рецепті відмінно поєднується з беконом, сиром і локшиною фузіллі. Ви будете у захваті від поєднання цих інгредієнтів.

Паста прекрасно смакуватиме на сімейну вечерю або ж вечірку з друзями. Готується швидко, а смакує, як у ресторані.

Як приготувати вершкову пасту з беконом і горгонзолою

Відео дня

Інгредієнти на 4 порції:

500 г довгих макаронів фузілі або будь-яких інших довгих макаронів

200 г бекону, нарізаного

1 цибулина-шалот, подрібнена

¼ склянки пластівців червоного перцю

3 зубчики часнику, подрібнені

½ склянки сухого білого вина

2 склянки жирних вершків

1 ½ склянки сиру горгонзола

¼ склянки тертого пармезану, плюс ще для подачі

Сіль, за смаком

1 ст. л. фаршированої цибулі-цибулі

Читайте також:
Паста Альфредо з квітами акації (Фото:flavor.tailors/instagram) Неповторний літній смак. Як приготувати пасту Альфредо з квітами акації

Спосіб приготування:

1. У великій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду. Додайте макарони і варіть відповідно до інструкцій на упаковці до стану аль денте. Відкладіть 2 склянки варильної води, потім злийте її і відставте вбік.

2. У великій сковороді на середньому вогні посмажте бекон і готуйте, періодично помішуючи, 5−7 хвилин, до хрусткої скоринки. Перекладіть бекон на тарілку, застелену паперовим рушником, залишивши краплі жиру в сковорідці.

3. Зменшіть вогонь до середнього. Додайте цибулю-шалот, пластівці червоного перцю та часник до витоків на сковороді; готувати, періодично помішуючи, 3−4 хвилини, до розм’якшення.

4. Влийте вино і зішкребеть з дна сковороди підсмажені шматочки. Тушкуйте 2−3 хвилини, поки рідина не зменшиться вдвічі.

5. Додайте жирні вершки, сир горгонзола та пармезан. Збивайте близько 5 хвилин, або поки сир не розплавиться і соус не загусне. Спробуйте соус на смак і за потреби додайте сіль.

6. Додайте до соусу відварену пасту. Помішуйте приблизно ¾ склянки зарезервованої кулінарної води, поки макарони не будуть добре покриті соусом. Якщо соус занадто густий, додайте ще води. Перемішайте з підсмаженим беконом.

7. Розкладіть по порційних тарілках. Прикрасьте зеленою цибулею та сиром пармезан.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі