У мережі зʼявилося відео влучання безпілотника по аеродрому Моздок у Північній Осетії. Відповідні кадри оприлюднив Telegram-канал Крымский ветер.

Там зазначили, що спочатку місцеві Telegram-канали повідомляли про приліт безпілотника поруч із нафтовим родовищем у Ногайському районі (Дагестан).

Однак пізніше виявилось, що дрон «приземлився» на аеродромі Моздок в Північній Осетії.

Відео дня

Крымский ветер оприлюднив локацію проведення зйомки відео.

Крымский ветер Фото: Крымский ветер

8 червня видання РБК-Україна, посилаючись на власні джерела, повідомило, що Головне управління розвідки Міноборони України здійснило атаку дронами на Північну Осетію РФ.

Раніше глава республіки Північна Осетія Сергій Мєняйло заявив, що російська ППО нібито «збила» три БПЛА у місті Моздок, де знаходиться воєнний аеродром РФ.

Пізніше він визнав, що у місті зафіксовані «незначні руйнування і загоряння», ніхто не постраждав.

Представник росвлади стверджує, що у Моздоці створили оперативний штаб, усі служби переведені в режим підвищеної готовності, а масові заходи — скасували.

Північна Осетія розташована приблизно за 1000 кілометрів від території України. Подібна атака сталася вперше. На північному заході міста Моздок розташований військовий аеродром ВПС РФ. Росія часто підіймає з цього аеродрому винищувачі МіГ-31К, які запускають по Україні ракети Кинджал.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі