Поет, народний артист України Юрій Рибчинський в інтерв'ю проєкту НАОДИНЦІ зазначив, що пишається своїми онуками та розсекретив, чим вони займаються.

Читайте також: «Доросла не по своїх роках». Артем Пивоваров розповів про співпрацю з Klavdia Petrivna, яка приховує свою особистість

«Один навчається, інший працює на телебаченні у Києві. Правнук також народився під час війни в Києві. Левко, уже вісім зубів. Я люблю онуків. Двоє молодших в Америці. Я пишаюся, що онук, який був в Америці, закінчив коледж і 10 років не був тут, приїхав сюди й склав іспит з української мови краще за тих, які 10 років тут жили. Три місяці вивчав із репетитором. Вступив до філії Аризонського університету у Києві. Дуже пишаюся ним. Поетична творчість дісталася моєму синові Євгену, який багато пише. Старший онук Микита монтує всі передачі Комарова. А другий, хто вчиться, він IT-фахівець», — розповів поет. У поета і його дружини Олександри один син, поет Євген Рибчинський. У Євгена Рибчинського четверо дітей.

Відео дня Читайте також: Юрій Рибчинський висловився про творчість Пивоварова і заявив, що місце Олега Винника вакантне

На початку повномасштабної війни син Юрія Рибчинського Євген і старший онук записалися до лав територіальної оборони. «Я їх не відмовляв. Чому я це повинен робити? Страшно всім, ну і що. Будь молодшим, і я б узяв зброю і пішов, навіть не думав би», — зазначив Рибчинський.

Поет-пісняр (Герой України, Національна легенда України) також обурився тим, як працює авторське право в Україні. «За радянських часів я був заможною людиною, а зараз колосальна кількість моїх пісень виконується, а я нічого не отримую. Це дивно. Ця організація, яка існує на відсотки, тобто зарплатню не держава платить, від наших гонорарів, роялті. Тобто, значить, мої роялті вони забирають і роблять собі зарплатні. Я був одним із найзаможніших поетів на терені Радянського союзу. Я тоді міг кожні два місяці купувати автомобіль. А що я зараз можу? Нічого. Я обкрадена людина. І так обікрадені всі автори в Україні. Яка різниця, хто голова тієї організації, яка не займається тим, чим вона має займатися? (журналістка згадала Харчишина, який голова УААСП, Українського агентства з авторських і суміжних прав). У всіх державах це одна організація, як податкова. Уяви, що завтра дозволять робити податкові контори приватними, то що в Україні почнеться? Ти прийшов до людини й кажеш, що прийшов за податком, а заплатив вже іншому. Те, що існує у нас в авторському праві, це бардак», — пояснив Рибчинський.

Читайте також: «Відмовилася співати російською». Юрій Рибчинський висловився про позицію Тамари Гвердцителі і розповів про дружбу з Наталією Могилевською Редактор: Оксана Ткаченко Читати далі