Європейські правоохоронці дедалі частіше вбачають російські сліди у актах саботажу проти стратегічної інфраструктури, але майже не реагують на них. Низку таких випадків аналізує The Wall Street Journal у своєму матеріалі, опублікованому у понеділок, 20 травня.

«Гібридний напад є викликом для європейських демократій, які мають високу планку доказів винуватості», — пояснює WSJ.

Реагувати на приховані загрози складно, оскільки докази підозрюваних атак — зокрема, перерізаний підводний газопровід, перебої в життєво важливому інтернет-зв'язку і порушення роботи залізничної мережі — часто не є переконливими. Потенційними винуватцями у важливих випадках є комерційні або риболовецькі судна, які займалися начебто законними морськими перевезеннями або виловом риби поблизу чутливих об'єктів на морському дні, які були зруйновані приблизно в той самий час. За словами слідчих, вони рідко мають прямі зв’язки з російською владою.

Відео дня Читайте також:
Патрульне судно Прикордонної служби Фінляндії Турва, що здійснює охорону у Фінській затоці неподалік від місця, де виявлено пошкодження газопроводу Balticconnector, 10 жовтня 2023 року (Фото:Lehtikuva/Finnish Border Guard/Handout via REUTERS) Поліція Фінляндії знайшла в морі важкий предмет, який міг пошкодити газопровід Balticconnector

Європейські уряди висунули звинувачення деяким росіянам і російським поплічникам у менш значущих інцидентах і дедалі гучніше звинувачують Москву у веденні гібридної війни — але поки що не звинувачують в конкретних атаках. У найбільш зухвалих інцидентах брак чітких доказів спонукає посадовців залишати справи відкритими або оголошувати розслідування непереконливими.

Минулої осені, наводять перший приклад автори статті, фінські слідчі пов’язали зареєстроване в Китаї судно, яким керував російський екіпаж, з перерізанням газопроводу Balticconnector, що з'єднує континентальну Європу з Росією. У міру того, як розслідування просувалося, а судно йшло навколо Скандинавії назад до Росії, фіни зв’язалися з норвезькими колегами й розповіли їм про свої підозри. Норвезька влада розглядала можливість примусити судно зайти в одну зі своїх гаваней для перевірки, але врешті-решт вирішила, що їм бракує чітких доказів. Корабель норвезької берегової охорони слідував за судном Новий білий ведмідь, коли воно проходило повз чутливі об'єкти морської інфраструктури.

«Лише через тиждень або два у нас було б достатньо доказів, щоб зупинити й обшукати судно, але на той час було вже занадто пізно», — цитує WSJ неназваного норвезького посадовця.

Виявити потенційні атаки стає дедалі складніше, оскільки Росія нині часто використовує цивільні та комерційні судна для обстеження і можливого нападу на критично важливі об'єкти інфраструктури — підводні комунікації, морські енергетичні об'єкти, транспортні мережі й військові об'єкти, пояснили журналістам люди, знайомі з цими випадками.

Деякі уряди також утримуються від звинувачень на адресу Москви, бо побоюються ескалації «неконтрольованої напруженості». Атаки часто не підпадають під ознаки воєнних актів агресії, бо вони стосуються цивільних суден, а їхні оператори охоче спілкуються зі слідством і заявляють про свою невинуватість.

Читайте також:
Фінський патрульний корабель поруч із місцем пошкодження газопроводу Balticconnector (Фото:Lehtikuva/FINNISH BORDER GUARD via REUTERS) НАТО посилює патрулювання в Балтійському морі після пошкоджень підводних кабелів і газопроводу

Слідчі та прокурори повинні відповідати високим вимогам європейських систем правосуддя щодо кримінальних доказів, в той час як влада намагається забезпечити дотримання законів національної безпеки проти потенційних злочинців, які користуються свободами західних демократій.

Щоб запобігти атакам, європейські уряди перевели системи захисту критичної інфраструктури у стан підвищеної готовності, збільшили кількість охоронців і встановили більше камер і датчиків на залізничних і морських об'єктах, пише WSJ.

Минулого місяця німецька прокуратура затримала двох осіб, які мають подвійне російсько-німецьке громадянство і підозрюються у шпигунстві на користь Москви з метою зірвати західну військову допомогу Україні за допомогою саботажу. Населення Німеччини включає російську громаду чисельністю майже чотири мільйони — московські шпигуни намагаються завербувати саме їх, заявили представники служби безпеки.

За словами розслідувачів, звичайних цивільних вербують через соціальні мережі — зокрема Telegram — а також через чати в популярних онлайн-іграх. Рекрути іноді навіть не підозрюють, що діють в інтересах Росії.

У лютому польська влада затримала чоловіка, який працював на російську розвідку і, за їхніми словами, планував вчинити диверсії, зокрема — підпалити об'єкти у Вроцлаві, великому вузлі постачань в Україну. Наприкінці минулого року польський суд засудив шістьох чоловіків до тюремного ув’язнення за звинуваченнями у шпигунстві, розповідають автори матеріалу про ще один випадок.

Деякі чиновники вважають, що однією з цілей Москви є поширення страху і недовіри через саботаж. На думку цих посадовців, мовчання про ці випадки є більш розсудливим підходом, ніж звинувачення на адресу Росії, що можуть поширювати страх. Такий підхід викликає критику, зазначає WSJ.

«Якщо нинішня стратегія насправді полягає в тому, щоб уникати звинувачень у випадках, коли вагомі докази вказують на Росію, це лише послабить стримування і призведе до подальших атак на критично важливу інфраструктуру» — сказав Бенджамін Л. Шмітт, старший науковий співробітник Університету Пенсильванії, який спеціалізується на європейській енергетичній безпеці.

Читайте також:
Російське судно Sevmorput, яке помітили в районі аварії на газопроводі Balticconnector (Фото:marinetraffic.com) Аварія на газопроводі Balticconnector: Фінляндія перевіряє дані про китайське і російське судна

Все більше урядів роблять публічні попередження.

У вівторок агентство безпеки Норвегії планує опублікувати важливий звіт — в ньому, як очікується, буде проаналізовано загрозу російських диверсій в країні.

Британське агентство кіберрозвідки GCHQ «все більше стурбоване зростаючими зв’язками між російськими спецслужбами й проксі-групами для проведення кібератак, а також підозрами у фізичному спостереженні та диверсійних операціях», — заявила минулого тижня директорка агентства Енн Кіст-Батлер.

Цього місяця НАТО виступила з «надзвичайно різкою» заявою, в якій звинуватила Росію у «посиленні кампанії саботажу, актів насильства, кібер- та електронного втручання, кампаній з дезінформації та інших гібридних операцій».

Посадовці вважають, що Москва використовує цивільне обладнання для шпигунства і саботажу. За словами представника норвезької служби безпеки PST, в останні роки Росія використовує свій величезний комерційний рибальський флот, а також морські дослідницькі судна для збору розвідувальної інформації в Арктиці — це має вирішальне значення для її стратегічних сил стримування ядерних підводних човнів, які там базуються. Деякі з цих кораблів є сучасними суднами, оснащеними сонарами та іншими технологіями, які дозволяють їм сканувати морське дно, сказав чиновник.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну такі судна нанесли на карту критично важливу підводну інфраструктуру навколо Європи і визначили потенційні цілі в разі повномасштабної конфронтації з НАТО, цитує WSJ посадовців. Американські чиновники бачать подібні загрози для підводних кабелів у Тихому океані.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі