У вівторок, 7 травня стартує міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2024. Розповідаємо, де і коли дивитися трансляцію цього року.

68-й конкурс пісні Євробачення відбудеться в Мальме, Швеція, завдяки перемозі співачки Лорін із піснею Tattoo на конкурсі попереднього року.

Перший і другий півфінали відбудуться 7 і 9 травня, а фінал — 11 травня. Цього року в Євробаченні беруть участь представники 37 країн. З їхніми конкурсними піснями можна ознайомитися на NV.

Євробачення 2024: де дивитися

Європейська мовна спілка проводитиме прямі трансляції півфіналів і фіналу без коментарів на своєму офіційному каналі в YouTube. NV проведе текстову трансляцію Євробачення 2024. Пряма трансляція півфіналів розпочнеться 7 і 9 травня о 22:00, тоді як гранд-фінал стартує 11 травня о 22:00.

Відео дня

Подивитися трансляцію Євробачення в Україні також можна буде на кількох платформах:

  • телеканал Суспільне Культура
  • сайт Суспільне Культура
  • сайт Суспільне Євробачення

Євробачення 2024: усі учасники та коли виступить Україна

Україна виступить у першому півфіналі під номером 5. Нагадаємо, alyona alyona та Jerry Heil представлять Україну на сцені Євробачення 2024 з піснею Maria & Teresa.

Загалом у Євробаченні 2024 візьмуть участь 37 країн. Люксембург повернеться на конкурс після 31-річної відсутності. Востаннє країна брала участь у конкурсі 1993 року. Своєю чергою, Румунія не братиме участі у 2024 році.

У першому півфіналі виступлять п’ятнадцять країн, у другому — представники шістнадцяти країн.

Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція) і країна-господиня — Швеція.

https://www.youtube.com/embed/i_t3qclcXUM

Євробачення 2024: ведучі та гості шоу

Ведучими конкурсу будуть шведська телеведуча Петра Меде і канадська акторка та модель Малін Акерман. Петра вже проводила Євробачення у 2013 і 2016 роках, тоді як її колега по сцені виступить у ролі ведучої вперше.

Поки достовірно невідомо, хто з артистів виступить на шоу, проте в березні 2024 року турецька співачка Сертаб Еренер, яка перемогла в Євробаченні 2003 року, заявила, що її запросили на конкурс, щоб виконати баладну версію своєї переможної пісні Everyway That I Can разом із Сеною Шенер у якості інтервального акту.

Редактор: Вероніка Шмітт Читати далі