Марк Менсон Американський письменник і блогер

Коли перед нами постає вибір між стабільністю та хаосом, ми обираємо хаос — і ось чому

Хороші люди неспроста опиняються в поганих стосунках. Стосунках із хаотичними, непередбачуваними і токсичними партнерами — партнерами, які наповнюють ваше життя непотрібними драматизмом і стресом.

Відео дня

Причина, на мій превеликий жаль, у вас самих.

Ми самі себе на це прирікаємо. Ми дозволяємо собі відчувати потяг до хаотичних партнерів, тому що їхній хаос слугує гарантією, що ми завжди почуватимемось потрібними. А нам подобається відчувати себе потрібними.

На жаль, багатьох із нас охоплює невпевненість у стосунках зі стабільними партнерами, бо ми боїмося, що ті ніколи не відчуватимуть крайньої потреби в нас (і вони справді не відчуватимуть). Тож коли перед нами постає вибір між стабільністю та хаосом, ми обираємо хаос. Щоразу.

Нам подобається почува потрібними

Одна читачка чинила так усе своє життя, — доки не настало суворе прозріння: «Кілька років я підтримувала нестабільні стосунки з доволі нарцисичною людиною, і почувалася так, наче довкола вирує безперервний шторм. Він злився через найменші речі (довжелезні черги, звернули не туди, щось забули в магазині), і, здавалося, постійно назріває сварка.

Переломним моментом стало те, що він розлучився зі мною через п’ять днів після того, як мені зробили операцію на стегні, незважаючи на те, що обіцяв піклуватися про мене два тижні.

Читайте також: Роберт Таіббі Роберт Таіббі Сам собі психотерапевт. Сім навичок, які допоможуть вам поліпшити ваші стосунки

Поміркувавши, я усвідомила паралелі між динамікою наших із ним стосунків і динамікою моїх стосунків із матір'ю. Я збагнула, що няньчилася з ним, тому що це давало мені хибне відчуття надійності та безпеки. Я жадала відчувати себе потрібною, щоб він не кинув мене, і в цьому була частка сенсу: коли я стала непотрібною для нього, він від мене пішов геть».

Це розлучення — можливо, найкраще, що могло статися з цією читачкою. І якщо її сповнені драматизму стосунки із самозакоханим партнером видаються вам знайомими, можливо, настав час замислитися про власні стосунки.

Чи не прирікаєте ви себе на драми лише тому, що хочете почуватися потрібними? І чи не буде вам ліпше з кимось, хто не має потреби у вас, але все одно хоче бути з вами?

Переклад NV

Публікується з дозволу автора. Більше текстів Марка Менсона читайте на markmanson.net

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Читати далі