Агрохолдинг МХП, найбільший виробник курятини в Україні уклав угоду про придбання 100% корпоративних прав у компанії, що займається переробкою м’яса в Україні.

Вартість угоди становила EUR14,0 млн (еквівалент $15,1 млн), випливає з річного звіту, опублікованого 2 травня. «До дати затвердження цієї фінансової звітності група здійснила оплату в розмірі EUR3,5 млн за 24,9% відповідних корпоративних прав», — зазначено в документі.

Відео дня Читайте також:
Юрій Косюк, голова правління МХП (Фото:NV) Косюк, Веревський, Порошенко. Рейтинг українських агробаронів, які всі разом за рік стали багатшими на третину

Згідно з ним, очікується, що угоду буде завершено до кінця року. При цьому мають бути виконані певні умови, включно зі схваленням відповідних регулюючих органів.

Раніше повідомлялося, що МХП 29 грудня 2023 року уклав угоду про придбання 81% корпоративних прав у бізнесі, що займається розведенням птиці та переробкою м’яса в Албанії, за оціночну винагороду в розмірі EUR16,8 млн ($18,1 млн). Завершення цієї угоди підлягає схваленню відповідними регулюючими органами.

Антимонопольні відомства Албанії та України вже схвалили цю угоду, дозволивши словенському виробнику птиці Perutnina Ptuj, що входить до МХП, і Balfin — Balkan Finance Investment Group sh. p. k. (Тирана, Албанія) створити в Албанії спільне підприємство Perutnina Ptuj Albania sh. p. k. Згідно з угодою, Perutnina Ptuj Albania sh.p.k. купує компанії Driza sh.p.k., Fresh Chicken Albania 2019 sh.p.k., Industria Foragjere (VEAF) sh.a., EURO ALB 2009 SHPK (Фієрі, Албанія), а також має намір придбати активи компаній Kompleksi Patos і Qendra Prinderore, які належать бізнесменові Гікмету Дризі.

Агрохолдинг МХП займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. Акції холдингової компанії обертаються на основному майданчику Лондонської фондової біржі. У 2020 році основний акціонер і голова правління Юрій Косюк заявив про поступову трансформацію МХП у кулінарну компанію. МХП за 2023 рік отримав чистий прибуток $142 млн порівняно зі збитком $231 млн за 2022 рік, а його виручка зросла на 14% — до $3,021 млрд.

У 2022 році МХП заявив про те, що припиняє роботу заводу з виробництва ковбас і сосисок у Донецькій області

Редактор: Олена Коваленко Читати далі