Ці багаті на клітковину вівсяні пластівці, натхненні батончиком Снікерс, володіють усіма його характерними рисами — хрустким арахісом, насиченим шоколадом і маслянистою карамеллю, розташованими на ніжних вівсяних пластівцях.

Класичні вівсяні пластівці ідеально підходять для цього рецепта, оскільки вони добре зберігають свою текстуру. Незважаючи на те, що використання шоколадної крихти і карамельного соусу в сніданку може здатися незвичайним, ми використовуємо їхню мінімальну кількість, щоб зберегти смак Снікерса, водночас доданий цукор становить лише 9 грамів на порцію — це менше, ніж у багатьох підсолоджених пластівцях і йогуртах із фруктовим смаком, пише Eating Well.

Відео дня

Інгредієнти

  • 2 чашки старомодних вівсяних пластівців
  • 1 ½ склянки несолодкого мигдалевого молока
  • 1 чашка цільномолочного простого йогурту
  • ¼ склянки натурального хрусткого арахісового масла, що хрумтить
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 3 столові ложки міні-напівсолодкої шоколадної стружки
  • 2 чайні ложки нерафінованої кокосової олії
  • 7 столових ложок дрібно нарізаного несолоного смаженого арахісу, розділеного
  • 1 столова ложка карамельного соусу, розділена
  • ¼ чайної ложки пластівцеподібної морської солі

Читайте також:
Секрет ідеальної вівсянки на сніданок (Фото:belchonock/depositphotos.com) Ідеальна пропорція та час. Лайфхак із приготування кремової та ніжної вівсянки, який ви повинні запам’ятати

Приготування

  1. У середній мисці збийте вівсяні пластівці, мигдальне молоко, йогурт, арахісове масло і ваніль. Охолодіть, не накриваючи кришкою, поки суміш злегка не загусне, близько 30 хвилин.
  2. У цей час у невеликій мисці для мікрохвильовки змішайте шоколадну стружку і кокосове масло. Розігрійте в мікрохвильовці на високій потужності протягом 45 секунд, потім перемішайте до повного розплавлення шоколаду і з'єднання його з олією.
  3. Розкладіть вівсяну суміш по 4 банках (приблизно по 1 склянці на банку). У кожну банку додайте 1 ½ столової ложки арахісу (всього 6 столових ложок).
  4. На арахіс у кожній банці викладіть 2 ¼ чайної ложки шоколадної суміші, нахиляючи банки, щоб покрити всю поверхню. Охолодіть, не накриваючи кришкою, поки шоколад не застигне, близько 10 хвилин.
  5. Полийте кожну порцію ¾ чайної ложки карамельного соусу, потім посипте арахісом, що залишився, і пластівцеподібною морською сіллю.
  6. Охолодіть, не накриваючи кришкою, поки вівсяна суміш повністю не загусне і шоколад не застигне, щонайменше 12 годин.

Редактор: Кристина Гришанова Читати далі