Смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, як і відключення електроенергії, деколи не за графіком, і в такому режимі ми стикаємося з тим що наш смартфон розряджається швидше або просто так здається.

Щоб продовжити роботу пристрою в цих умовах і завжди залишатись на звʼязку зі своїми рідними, треба вимкнути деякі функції, які споживають значну кількість енергії.

Відео дня

Ось кілька порад, як оптимізувати налаштування смартфона для збільшення часу роботи:

Місцезнаходження

Використання GPS для визначення місцезнаходження споживає багато енергії. Вимкніть локаційні служби для додатків, які в цьому не потребують, або налаштуйте їх на використання лише під час роботи додатку.

Щоб зробити це відкрийте Налаштування, знайдіть розділ «Локація»,

У верхній частині екрану ви побачите перемикач, змініть його в положення «Вимкнено».

Багато додатків продовжують працювати у фоновому режимі, оновлюючи дані. Вимкніть фонове оновлення для додатків, якими ви рідко користуєтеся.

Щоб зробити це, перейдіть до Налаштувань, Система, Параметри розробника,

Автоматичне оновлення програм

Щоб переглянути програми, які споживають заряд акумулятора, перейдіть у Налаштування — Акумулятор — Використання акумулятора .

Ви можете вимкнути автоматичне оновлення програм через мобільну мережу. Натомість налаштуйте оновлення через Wi-Fi або виконуйте їх вручну.

Непотрібні повідомлення

Часті сповіщення не лише відволікають, але й витрачають заряд батареї. Вимкніть непотрібні сповіщення, особливо для соціальних мереж та рекламних додатків.

На щастя, є один швидкий прийом, який може значно допомогти повернути ваш час і увагу, щоб ви могли працювати якнайкраще — просто вимкніть усі push-повідомлення.

Запустіть Налаштування на своєму пристрої. Виберіть Сповіщення.

Виберіть програми, для яких ви хочете отримувати сповіщення (рекомендовано: зробити це для всіх програм)

Вимкніть перемикач Дозволити сповіщення.

Безпровідні підключення

Вимкніть Bluetooth, Wi-Fi та мобільний інтернет, коли ви ними не користуєтесь. Це допоможе зберегти заряд, особливо якщо ви перебуваєте в зоні слабкого сигналу.

Анімації та візуальні ефекти: Зменште або вимкніть анімації та візуальні ефекти в налаштуваннях. Це може зменшити навантаження на процесор і зекономити заряд батареї.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете значно продовжити час роботи свого смартфона і насолоджуватися його можливостями протягом довшого періоду.

Дисплей

Автоматичне регулювання яскравості часто призводить до зайвого витрачання енергії. Встановіть яскравість вручну на мінімально комфортний рівень.

І Apple, і Android підтримують темний режим у своїх операційних системах, і багато розробників включають темний режим у свої програми.

Функція автоматичного блокування

Ваш екран залишається яскравим протягом тривалого часу після того, як ви його поклали? Це значно розряджає акумулятор.

Ви можете заощадити заряд, скоротивши час, протягом якого екран залишається підсвіченим.

Для цього перейдіть до налаштувань і налаштуйте тайм-аут або функцію блокування екрана, щоб він вимикався трохи швидше.

Спробуйте режим енергозбереження

Режим низького енергоспоживання або енергозбереження вашого телефону споживатиме менше енергії, коли рівень заряду акумулятора досягне низького рівня.

Цей режим зменшує яскравість дисплея, рідше перевіряє вхідну пошту та вимикає певні функції, як-от «Hey Siri» або «Hey Google», автоматичні завантаження і фонове оновлення додатків.

У більшості телефонів цю функцію за замовчуванням може бути ввімкнено, коли акумулятор телефону розряджається до 20%, але ви також можете ввімкнути її вручну, щоб заощадити заряд батареї. Ось як увімкнути режим низького енергоспоживання на вашому iPhone та режим енергозбереження на пристрої Samsung.

Редактор: Олена Басараб Читати далі