Національний мультипредметний тест (НМТ) пройде в межах одного дня протягом 4 годин у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ).

Аудиторією для проведення НМТ стануть навчальні заклади, обладнані комп’ютерами з підключенням до Інтернету. У деяких областях, наприклад, на Львівщині та Рівненщині, тестування відбудеться в укриттях.

Відео дня

Студенти складатимуть тест з двох рівноцінних блоків, кожен з яких передбачено виконувати протягом 2 годин, з перервою на 20 хвилин між ними.

Точну адресу екзаменаційного центру можна буде знайти у запрошенні на НМТ, яке з’явиться в особистому електронному кабінеті. Це буде найближчий екзаменаційний центр до міста, яке абітурієнт вказав під час реєстрації. У день НМТ рекомендується прибувати до пункту тестування о 10:00, а останній допустимий час прибуття — 10:50.

2024 року НМТ також можна скласти мовами національних меншин, за винятком російської. Вже є учасники, які замовили переклад завдань хоча б одного предмета польською, румунською чи угорською мовами.

Раніше ми писали про те, що складати іспит можна буде не лише в Україні, а й за кордоном — у 57 містах 32 країн, включаючи США.

НМТ для випускників, які проживають на окупованих територіях

Учасникам НМТ з тимчасово окупованих територій, як і у минулі роки, не дозволено складати тестування на цих територіях. Пройти іспит можна буде в будь-якому населеному пункті, який перебуває під контролем української влади, або в одній із країн з переліку.

Але абітурієнти з тимчасово окупованих територій зможуть вступити до українських вишів і без НМТ. Для цього, впродовж трьох місяців після початку навчання, вони повинні будуть укласти з навчальним закладом договір про здобуття освіти, що відбудеться за спеціальною процедурою.

Читайте також: Дати початку й закінчення НМТ-2024, обов’язкові та додаткові предмети для тестування Редактор: Альона Дука Читати далі