Яйця давно пов’язують із високим рівнем холестерину, що асоціюється із серцевими захворюваннями. Але чи правильний цей негативний зв’язок?

Нове дослідження, представлене на науковій сесії Американського коледжу кардіологів, вивчило вплив споживання яєць на рівень холестерину і здоров’я серця. Протягом чотирьох місяців 140 осіб старше 50 років, які перебувають у групі ризику, їли 12 або більше збагачених яєць на тиждень або менше двох яєць на тиждень. Вимірювали рівні холестерину та інші маркери серцево-судинного здоров’я.

Відео дня

Доктор Ніна Нуравеш з Інституту клінічних досліджень Дьюка та її команда виявили, що споживання 12 яєць на тиждень не чинить негативного впливу на рівень холестерину. Ба більше, спостерігалося зниження загального холестерину, частинок ЛПНЩ та інших біомаркерів.

Хоча дослідження було невеликим і не сліпим, результати не показали негативного впливу яєць на здоров’я серця. Більш масштабні дослідження необхідні для підтвердження цих висновків.

Яйця багаті вітамінами і мінералами, такими як вітаміни D, B2, B5, B12, селен і омега-3, і є хорошим джерелом білка. Вони можуть приносити безліч користі для здоров’я, включно з підтримкою психічного здоров’я і забезпеченням енергією.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Кристина Гришанова Читати далі