Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що він вважає ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна блефом.

Про це він заявив в ефірі BBC World.

«Він нічого від цього не виграє, але все втрачає. Деякі країни на його боці, або він так думає. Китай однозначно підтримує Росію, глобальні партнери в Латинській Америці, Африці також більше на боці Путіна. Але якщо загрози стануть реальністю, все партнерство зникне в одну мить», — сказав Ландсбергіс.

Відео дня

Голова МЗС Литви також зазначив, що позиція, яку займають деякі великі держави, щоб уникнути ескалації, може мати катастрофічні наслідки.

«Цей шлях, якщо ми будемо слідувати нашій стратегії, веде до руйнування країни. Це може призвести до реального конфлікту вже за межами України, в нього можуть бути втягнуті інші країни. Тому що ми посилаємо дуже чіткий сигнал Путіну: якщо ви нам погрожуєте, ми відступаємо», — наголосив він.

Читайте також:
Путін завжди був ризикованою людиною, готовою використовувати збройну силу для досягнення своїх цілей (Фото:REUTERS) Червоні лінії Кремля. Що насправді говорить Путін — аналіз ядерних загроз

Ядерні погрози Росії

6 травня російський диктатор Володимир Путін доручив генеральному штабу країни-агресора підготуватися до навчань із застосування нестратегічної ядерної зброї.

У Кремлі пояснили це заявами Заходу про можливість відправити війська в Україну.

В українській розвідці пізніше заявили, що поки не бачать «чогось нового, крім емоційного ефекту від заяв».

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що нова ядерна риторика Росії збігається з надходженням нових партій західної зброї до України, і припустили, що країна-агресор намагається перешкодити західним партнерам України забезпечувати ЗСУ додатковою військовою підтримкою та залякати західних чиновників. Водночас в ISW вважають, що Росія навряд чи застосує тактичну ядерну зброю на полі бою в Україні або деінде.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі