На урочистостях у Франції з нагоди 80-ї річниці висадки в Нормандії у четвер, 6 червня, ветеран Другої світової війни намагався поцілувати руку президента України Володимира Зеленського. Цей момент потрапив у пряму трансляцію з місця урочистостей.

Відеотрансляція опублікована на YouTube-каналі французького телеканалу LCI.

Як видно на відео, ветерана знайомили з лідерами різних країн. Першим з ним привітався прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Коли до чоловіка наблизився Зеленський, він утішився й спробував поцілувати руку українському президенту. Той його зупинив, і вони міцно обійнялись. При цьому ветеран казав, що Зеленський «рятівник народу», на що той відповів, що ветеран разом з побратимами врятували Європу. Літний чоловік сказав, що молиться за українців. Вони зробили спільне фото з президентом.

Відео дня

Після цього до ветерана підійшла Олена Зеленська, з якою він теж охоче привітався.

Читайте також:
DR (Фото:DR) Найвідоміший плацдарм в історії. 80 років тому висадка в Нормандії відкрила шлях до звільнення Європи: маловідомі факти

6 червня численні світові лідери беруть участь в урочистостях у Франції з нагоди 80-ї річниці висадки в Нормандії — однієї з ключових операцій союзників у Другій світовій війні. Серед запрошених учасників урочистостей — король Великої Британії Чарльз III, президент США Джо Байден, канцлер Німеччини Олаф Шольц, Володимир Зеленський.

Цього року Франція не запросила Росію на урочистості. Натомість очікується, що український президент проведе низку важливих зустрічей на полях офіційних заходів до 80-ї річниці в Нормандії.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі