Президент США Джо Байден прокоментував ухвалення вироку його синові Гантеру у справі про зберігання зброї. Американський лідер наголосив, що поважатиме судовий процес.

Про це повідомляє CNN.

Байден підкреслив, що пишається тим фактом, що його син подолав залежність.

«Як я сказав минулого тижня, я президент, але я також і батько. Ми з Джилл любимо нашого сина і дуже пишаємося тією людиною, якою він є сьогодні. Так багато сімей, чиї близькі боролися із залежністю, розуміють почуття гордості, коли бачиш, як той, кого ти кохаєш, виходить з іншого боку і стає таким сильним і стійким в одужанні», — сказав Байден.

Відео дня

Він додав, що поважатиме судовий процес і рішення присяжних.

«Як я вже сказав минулого тижня, я прийму результат цієї справи і продовжуватиму поважати судовий процес, поки Гантер розглядає апеляцію. Джилл і я завжди будемо поруч із Хантером і рештою членів нашої сім'ї, своєю любов’ю і підтримкою. Ніщо і ніколи цього не змінить», — сказав він.

Читайте також:
Хантер Байден (Фото:REUTERS/Elizabeth Frantz) Хантер Байден визнав себе винним у податкових злочинах і незаконному володінні зброєю

Справа проти Гантера Байдена

У вересні 2023 року Гантеру Байдену висунули обвинувачення у зберіганні вогнепальної зброї у штаті Делавер. За даними слідства, він купив пістолет за фальшивими документами 2018 року.

Також Гантеру Байдену висунули обвинувачення за дев’ятьма податковими статтями в Каліфорнії. Йому загрожує до 17 років в’язниці.

Спеціальний адвокат Девід Вайс заявив, що син президента «витратив мільйони доларів на екстравагантний спосіб життя замість того, щоб оплачувати свої податкові рахунки».

11 червня суд присяжних визнав Гантера Байдена винним у незаконному придбанні та зберіганні зброї під час зловживання наркотиками або пристрасті до них. Джо Байден має право помилувати Гантера, але заявив 6 червня, що не зробить цього.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі