Автор: Олексiй Кожевнiков

Гаррісон Форд — легендарна зірка Голлівуду, безсмертний Індіана Джонс, Хан Соло, Рік Декард, може бути прикладом для наслідування в реальному житті.

Гаррісон Форд виявився не тільки вражаючим актором, який ось уже п’ять десятиліть знімається в провідних голлівудських фільмах, а й дивовижною особистістю.

Він був мудрим у виборі ролей, ніколи не славився скандалами і гульбою, ніколи не витрачав шалені гроші на пафосні авто і непристойно дорогу нерухомість. Його політичні висловлювання завжди були поміркованими, а особисте життя — розміреним і не зухвалим.

Відео дня

Усім нам є, чого повчитися у цієї напрочуд скромної людини з чудовим почуттям гумору і доволі цікавою життєвою філософією.

Історія легенди

Харрісон Форд прославився ролями в культових франшизах, наприклад, Індіана Джонс (Фото: alphacoders) Харрісон Форд прославився ролями в культових франшизах, наприклад, Індіана Джонс / Фото: alphacoders

Гаррісон Форд, культова фігура Голлівуду, найвідоміший своїми ролями в одних із найяскравіших франшиз в історії кіно.

Форд народився 13 липня 1942 року в Чикаго, штат Іллінойс, і його шлях до слави не був простим. Спочатку йому насилу вдавалося закріпитися в Голлівуді, він працював теслею, щоб прогодувати свою молоду сім'ю.

Читайте також: Шість феноменальних правил життя Зиґмунда Фройда та дев’ять його геніальних цитат

Однак його завзятість і талант врешті-решт привели до проривної ролі Хана Соло в серії фільмів Зоряні війни, яка принесла йому світову славу. Незабаром за цим послідувала роль Індіани Джонса, ще одного персонажа, який закріпив його місце в історії кінематографа.

Крім цього, Форд неодноразово знімався в досить серйозному кіно у маститих режисерів. Можна згадати такі фільми, як Розмова і Апокаліпсис сьогодні Френсіса Форда Копполи, Свідок і Берег москітів Пітера Віра, Неприборканий Романа Поланскі.

10 правил життя Гаррісона Форда

Довголіття Форда вражає саме по собі. Але ще більше вражає його здатність ухвалювати зважені рішення, які десятиліттями просували його блискучу кар'єру.

Прийміть ризик, щоб отримати більшу вигоду

Кар'єра Форда — це свідчення того, що потрібно ризикувати. Залишивши стабільну роботу заради акторської кар'єри та виконуючи безліч власних трюків, він зрозумів, що великі нагороди часто приходять завдяки великому ризику.

Наполегливість приносить плоди

Незважаючи на перші невдачі в акторській кар'єрі, завзятість Форда зрештою привела до успіху. Це вчить того, як важливо дотримуватися наміченого курсу, навіть якщо здається, що шанси проти вас.

Універсальність — це ключ до успіху

Здатність Форда досягати успіху в різних жанрах, від пригодницьких бойовиків до драматичних ролей, показує важливість універсальності в адаптації до різних завдань.

Підтримуйте сильну трудову етику

Форд відомий своєю сильною трудовою етикою, яка значною мірою сприяла його довголіттю та успіху в кіноіндустрії.

Залишайтеся вірними своїм переконанням

Часто вибираючи ролі, які викликають у нього особистий відгук, Форд у своїй кар'єрі відображає прагнення залишатися вірним своїм переконанням.

Вік — це всього лише цифра

Форд продовжує грати складні ролі і в більш зрілому віці, доводячи, що вік — це всього лише цифра, коли йдеться про те, щоб займатися своїми захопленнями.

Баланс між професійним та особистим життям

Незважаючи на складну кар'єру, Форд завжди прагнув підтримувати баланс між професійним та особистим життям.

Вчитися на невдачах

Здатність Форда відновлюватися після невдалих фільмів і обирати наступні успішні проєкти показує, як важливо вчитися на невдачах.

У блискучій кар'єрі Форда зустрічалися і прохідні ролі. Однак, актор завжди знаходив у собі сили зробити вдалий вибір наступного разу.

Приносити користь суспільству

Крім акторської кар'єри, Форд також відомий своєю екологічною активністю і філантропією, що підкреслює важливість віддачі. Одного разу він навіть врятував групу туристів, які заблукали в околицях його ранчо, прилетівши до них на вертольоті (у Форда є ліцензія пілота).

Залишайтеся смиренним в успіху

Протягом усієї своєї блискучої кар'єри Форд залишався стриманим і скромним, і ця якість привернула до нього увагу як шанувальників, так і колег. Форд не був помічений у скандалах, не відгукувався погано про колег по цеху, ні з ким не лаявся і не обзавівся ворогами.

10 найяскравіших цитат Гаррісона Форда

Гаррісон Форд прославився не тільки яскравими ролями, а й змістовними інтерв'ю.

Ось деякі пам’ятні цитати актора:

  • «Єдине, що я зробив для того, щоб бути успішнішим за інших, що я наполягав, коли інші люди здавалися».
  • «У житті кожного з нас трапляються великі зміни, які більшою чи меншою мірою є другим шансом».
  • «Природі не потрібні люди. Люди потребують природи».
  • «Я сварливий? Можливо, так. Але я думаю, що іноді це неправильно тлумачать».
  • «Я хотів жити іншим життям. Я не хотів щодня ходити в одне й те саме місце, бачити одних і тих самих людей і робити одну й ту саму роботу. Я хотів цікавих викликів».
  • «Перш ніж настане світанок, має настати темрява. Йдеться про позитив, незважаючи на те що все навколо руйнується».
  • «Я думаю, що пенсія — це для людей похилого віку».
  • «Я не дуже багато розмірковую. Зазвичай я зайнятий наступною справою. Це просто моя натура».
  • «Мені подобаються комічні можливості, які відкриваються в контексті стосунків між батьком і сином».
  • «Коли я тільки починав, я був поганим актором».

На закінчення

Життя і кар'єра Гаррісона Форда — це не лише приклад успіху в Голлівуді, а й дороговказ для всіх, хто прагне жити цілеспрямовано, пристрасно і наполегливо. Його шлях від актора-початківця до легенди кінематографа — це історія про ризик і винагороду, яка надихає всіх нас.

Читати далі