Марк Менсон Американський письменник і блогер

Я почуваюся набагато задоволенішим

У 2022 році я вирішив відмовитися від алкоголю. Я розпочав з 2 місяців тверезості, які перетворилися на 2 роки.

Ось сім несподіваних переваг відмови від алкоголю, які я в результаті виявив.

Відео дня

Я став емоційно стабільнішим. Випивка робила мене більш дратівливим, більш роздратованим, більш розгубленим, або ж я відчував себе більш винуватим протягом двох-трьох днів після цього. Навіть якщо випивав лише кілька порцій. Тепер я став набагато спокійнішим.

Я став продуктивнішим. Менше енергії спрямовується на те, щоб упоратися з емоціями, а отже, залишається більше сил, які можна вкласти в письменницьку діяльність і запис подкастів. Моя робота несподівано опинилася у виграші.

Я став набагато спокійнішим

Я знаю, що для мене є важливим. Мабуть, один із найзначніших побічних ефектів — те, що я відчуваю більшу ясність. Я знаю, що в мене є кілька цілей, до яких я прагну. І я зосереджений на них і працюю над їх досягненням. Щосили.

Я не відчуваю FOMO — fear of missing out,страху втрачених можливостей. Тепер, чітко знаючи, чим хочу займатися, я відмовляюся від усіх можливостей, які не узгоджуються із цим. Коли я щось пропускаю, у мене не виникає сумнівів і жалю. Жодного нервування. Жодних дурниць.

Я знаю, хто мої друзі. Якщо вам потрібно випити, щоб отримати задоволення від спілкування з певною людиною або володіння якоюсь річчю, то насправді ця людина або ця річ не приносять вам задоволення. До мене дійшло прозріння: якщо мені нудно проводити час із певними людьми, варто припинити дружити з ними.

Читайте також: Даріус Фору Даріус Фору Робіть це щодня. Звичка, яка змінить ваше життя

Я став набагато енергійнішим. Після відмови від алкоголю на зміну соціальній енергії прийшла фізична. Я зайнявся серфінгом і знову почав бігати, вперше за 12 років. Тепер моє улюблене проведення часу з друзями — походи.

Я став менше перейматися через те, що думають інші. Комусь моє життя напевно видається нудним. Мені подобається їсти салати і рано лягати спати. Але мені байдуже, який вигляд це має «збоку», тому що почуваюся набагато більш задоволеним і щасливим. Я позбувся відчуття, що маю когось перепити.

Мене вражає те, скільки дедалі новіших переваг приносить моє знову знайдене тверезе життя. Наприклад, я й не підозрював, скільки контенту зможу згенерувати на цю тему.

Переклад NV

Публікується з дозволу автора. Більше текстів Марка Менсона читайте на markmanson.net

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Читати далі