За класичним рецептом готують страву лише з кабачка, але з додаванням картоплі страва стає ще більш поживною та смачною.

Назва пирога може здатися дивною, адже «scarpaccia» насправді перекладається з італійської як старий або потворний черевик. Є припущення, що це тому, що після приготування вона стає тонкою, як підошва взуття.

Відео дня

Як приготувати скарпаччу

Інгредієнти:

155 г звичайного борошна

40 г кукурудзяного борошна грубого помелу, не схожого на борошно

1 невелика цибулина

450 г кабачків

450 г картоплі

115 г води

Сухий розмарин і чебрець за смаком

Сіль і перець

Оливкова олія за смаком

Читайте також:
Хешбраун з кабачків від Ектора Хіменес-Браво (Фото:СТБ) Кабачок по-новому. Як приготувати овочевий хешбраун за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Спосіб приготування:

1. Для початку натріть на тертці картоплю та цукіні (залиште трохи для нарізки). Покладіть їх у марлю або чистий кухонний рушник і відіжміть, щоб видалити зайву воду. Намагайтеся видалити якомога більше води, це забезпечить хрустку скоринку і не дасть овочам випустити занадто багато води під час приготування.

2. Перекладіть натерті овочі в миску, додайте нарізану цибулю, приправте сухими травами, сіллю і перцем, додайте звичайне борошно і кукурудзяне борошно. Перемішайте, щоб суміш залишилася сухою, потім повільно додайте воду, суміш повинна бути густою. Якщо вона занадто рідка (це також залежить від того, скільки води залишилося в овочах), додайте ще борошна. Якщо занадто рідка, вона залишиться мокрою. Ідеальна консистенція — як на мокре тісто для хліба.

3. Розігрійте духовку до 200 С (вентилятор). Покладіть папір для випічки на деко, додайте трохи оливкової олії і розподіліть її по всьому паперу.

4. Дуже тонко розподіліть на ньому суміш, потім викладіть скибочки кабачків і картоплі, збризніть оливковою олією, кукурудзяним борошном, посоліть.

5. Випікайте до хрусткої скоринки, 40−50 хвилин. Щоб отримати хрустку скоринку, пересуньте деко внизу духовки на останні 10 хвилин. Якщо верх підгорає, а середина ще не готова, накрийте його папером для випічки. Смачного!

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі