Вулиця Сезам — популярне американське телешоу, яке є одним з найвідоміших проєктів для дітей у всьому світі. Його найбільш впізнаваний персонаж — Кукі Монстр. Він обожнює печиво із шоколадом, і ось як його приготувати.

Кукі Монстр — не єдиний, хто мріє їсти печиво на кожен прийом їжі. Ці маленькі шматочки раю — шоколадні та солодкі, перед ними важко встояти, і їх легко приготувати. Просто візьміть миску, тісто для печива та пачку шоколадної крихти — і починайте творити. А коли випікання завершиться і печиво опиниться на кухонному столі, не дивуйтеся, якщо кілька штук зникне. Кукі монстр просто не міг встояти!

Відео дня

Печиво із шоколадною крихтою

Інгредієнти:

  • 2 і ¼ склянки (280 г) борошна грубого помелу
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 1 і ½ ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • ½ ч. л. солі
  • ¾ склянки (170 г) несолоного вершкового масла, розтопленого та охолодженого
  • ¾ склянки (150 г) світло- або темно-коричневого цукру
  • ½ склянки (100 г) цукрового піску
  • 1 велике яйце + 1 жовток кімнатної температури
  • 2 чайні ложки чистого ванільного екстракту
  • 1 і ¼ склянки (225 г) напівсолодкої шоколадної крихти або шматочків шоколаду

Читайте також: З незвичайним поєднанням. Як приготувати печиво брауні з гірким шоколадом та сіллю

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці збийте борошно, соду, кукурудзяний крохмаль і сіль. Відставте в сторону.
  2. У середній мисці змішайте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і цукровий пісок, доки не зникнуть грудочки коричневого цукру. Додайте яйце і жовток. Зрештою, додайте ванільний екстракт. Суміш буде рідкуватою.
  3. Виливаємо до сухих інгредієнтів і перемішуємо великою ложкою або гумовою лопаткою. Тісто буде дуже м’яким, густим і на вигляд жирним. Всипте шоколадну крихту. Шоколадна крихта може не прилипати до тіста через розтоплене вершкове масло, але зробіть все можливе, щоб з'єднати її з тістом.
  4. Щільно накриваємо тісто і ставимо в холодильник принаймні на 2−3 години або до 3 днів. Я дуже рекомендую охолоджувати тісто для печива на ніч, щоб воно менше розтікалося.
  5. Дістаньте тісто з холодильника і дайте йому трохи розм’якнути при кімнатній температурі протягом 10 хвилин.
  6. Розігріти духовку до 163 °C. Вистелити велике деко пергаментним папером або силіконовими килимками для випікання. Відставити в сторону.
  7. За допомогою мірної ложки для печива або столової ложки відміряйте 3 столові ложки для печива XL або 2 столові ложки тіста для печива середнього/великого розміру. Скачайте кульку, намагаючись, щоб вона була вищою, а не ширшою — майже як циліндр. Це допоможе печиву пропектися товстішим. Повторіть з рештою тіста. Викладіть 8−9 кульок тіста на кожне деко.
  8. Випікайте печиво 12−13 хвилин або поки краї не підрум'яняться (для печива розміру XL може знадобитися близько 14 хвилин). Серединки будуть здаватися дуже м’якими, але печиво буде продовжувати схоплюватися, коли охолоне. Остудіть на деку протягом 10 хвилин. Тим часом, втисніть кілька додаткових шоколадних крихт у верхівки теплого печива. Це необов’язково і лише для вигляду. Після 10 хвилин охолодження на деку перекладіть печиво на решітку для повного охолодження.

Печиво може зберігатися свіжим при кімнатній температурі до 1 тижня.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі