Ігор Гуменний

Ігор Гуменний

Власник UBC Group, член ради директорів Спілки українських підприємців

Це просто питання функціонування підприємств, які фінансують армію

«Економічного бронювання» від мобілізації не буде. Про це повідомило джерело з Офісу президента виданню РБК-Україна.

Це хибне, неправильне рішення. Бо економіка є матеріально-технічною базою армії. Спочатку економіка, потім — армія. Якщо не буде працюючого бізнесу (економіки), податків на війну — не буде армії, війна закінчиться дуже швидко.

Відео дня

Натомість економічне бронювання має доповнити існуючу систему бронювання. Не важлива підстава економічного бронювання:

— Чи це буде доплата за заброньованого 20−40 тис. грн.,

— Чи просто «біла» зарплата від 35−40 тис. грн.

Згідно зі статистикою, таких буде 100−200 тис. осіб. Це ніякі не мажори, це критичний персонал, на якому тримається робота якихось ключових технологій.

Це не питання «справедливості». Це питання доцільності, просто питання функціонування підприємств, які фінансують армію.

Якщо забрати 3−5% ключових співробітників із заводу UBC Group, то завод зупиниться. Всі інші 97−95% працівників втратять роботу. Бюджет втратить надходження.

Просто і чітко це сформулював Олег Гороховський: «Економічного бронювання» від мобілізації не буде. Про це повідомило джерело з Офісу президента виданню РБК-Україна. Попередньо відомо, що від такої ідеї відмовились через те, що Генштаб побоюється, що «економічне бронювання» не розв’яже проблему з нестачею кадрів, це буде сприйнято як офіційний відкуп від мобілізації і лише спричинить негативну реакцію в армії. Водночас зазначається, що $5 млрд, які очікували отримати від «економічного бронювання», можуть замінити зростанням податків. Це ж винахід сухої води, панове! Збільшити податки із підприємств, на яких немає співробітників! Геніально! Це точно спрацює!"

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Читати далі