Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня.

Окупант у розмові каже, що «народу набирають пи*дець» й вони всі «утилізуються в Часовому Яру». Ймовірно, він розмовляв з іншим російським окупантом.

Читайте також: Відступати небезпечно. Українські військові заявили про майже повну відсутність тилових ліній оборони — AP

«Там же наступ йде [біля Часового Яру]. У вас стоїть фронт [у співрозмовника], тому, може, й не видно. Просто зараз, кажу, розвісили усюди плакати лям 200, одноразові виплати, пільги», — говорить він.

Відео дня

Ситуація біля міста Часів Яр — що відомо

У квітні головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що вище військове керівництво Росії поставило завдання своїм солдатам захопити місто Часів Яр на захід від Бахмута до 9 травня. Ворог зосереджує зусилля для прориву оборони та виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас, щоб створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації.

Читайте також:
Український військовий (Фото:Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS) «Потрібні кардинальні рішення». У Часові Ярі «сточується» угруповання українських військ — Жирохов про два варіанти розвитку подій

10 квітня Інститут вивчення війни заявив, що, намагаючись прокласти собі шлях до Часового Яру, росіяни вдаються до тактики, яка допомогла їм захопити Авдіївку. Позиції українських захисників інтенсивно накривають КАБами та вогнем зі своїх літаків і вертольотів.

Українські військові кажуть, що, якщо росіянам вдасться захопити Часів Яр, вони почнуть наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ і Слов’янськ.

2 травня голова міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус заявляв, що бої вже тривають на околицях міста. За його словами, у населеному пункті залишаються цивільні.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі