Харківська ОВА показала відео, на якому працівники гіпермаркету Епіцентр розповіли про перші хвилини після російського удару 25 травня.

Відповідне відео Харківська ОВА оприлюднила у неділю, 26 травня.

Працівник Епіцентру Дмитро Коваленко: «Спочатку був один вибух. Потім — другий вибух. Ми одразу відчинили двері, почали випускати людей. Скільки людей було всередині не можу сказати. Я розгубився. Не знав, що і як. Дуже гучно було. Коли вийшли на вулицю, поліція вже виносила поранених співробітників».

Відео дня

Працівниця Епіцентру Любов Пруднікова: «Ми з колегою на складі були. І тут згасло світло. Все почало сипатись на нас. Ми з Ольгою (колегою — ред.) впали, накрилися. Увімкнули ліхтар, почали рухатися й опинися у глухому куті. Потрібно вперед, але там все горить. На другий поверх вела драбина, я — туди. Там зустріла хлопця, який допоміг нам вибратися. Дихати вже не було чим. Шкода, що там люди залишилися. Дуже шкода».

Читайте також: Удар РФ по Епіцентру у Харкові. У поліції показали фото, на якому 8-річний хлопчик здає зразок ДНК для ідентифікації батька

В ОВА зазначили, що внаслідок влучання двох російських КАБів на території Епіцентру сталася пожежа площею понад 13 тисяч квадратних метрів.

Наразі біля місця обстрілу розгорнуто оперативний штаб, працює ДНК-лабораторія, куди можуть звертатися родичі зниклих безвісти.

Обстріл Харкова 25 травня — що відомо

25 травня у Харкові пролунав вибух, мер Ігор Терехов заявив, що був приліт у спальний район. Пізніше стало відомо, що окупанти влучили двома КАБами в Епіцентр у спальному районі міста, внаслідок чого виникла пожежа на площі 15 тисяч квадратних метрів.

Читайте також:
Пожежа в Епіцентрі у Харкові, що виникла внаслідок ударів російськими КАБами, 25 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) Нові удари РФ по Харкову: від КАБів в Епіцентрі загинули щонайменше четверо людей і 40 поранені, у центрі приліт С-300 — фоторепортаж і відео

За словами Терехова, у приміщенні Епіцентру могли перебувати до 200 людей.

Пізніше росіяни повторно завдали удару по місту та атакували Центральний парк.

Унаслідок російського удару по гіпермаркету Епіцентр в Харкові загинули 14 людей. Десять з них наразі не опізнали. Поранень дістали отримали 43 людини.

Близько 19:00 того ж дня окупанти завдали ще одного удару — цього разу по центру Харкова. Наразі відомо про 18 постраждалих внаслідок цього удару, серед яких важко поранений 13-річний підліток. Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков заявив, що окупанти вдарили ракетою С-300 біля офісного центру в Шевченківському районі міста.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі