Росіяни поскаржилися на обстріли військових об'єктів та нафтопереробних заводів на території тимчасово окупованого Криму й Краснодарського краю в РФ. Про це повідомило ГУР й опублікувало перехоплену розмову цивільних росіян у четвер, 30 травня.

Як чути з розмови, росіянка каже, що в Криму та Севастополі «всюди бомблять, навіть військові аеродроми».

«Наташ, подивися, третя година ночі вже… Взагалі бомблять і бомблять, взагалі жах. Путін поки був Китаї, а вони за це [бомблять]. Все підірвали, що тільки могли», — каже росіянка у розмові.

Відео дня Читайте також:
ГУР знищило два ворожих катери поблизу берегів Криму (Фото:Скріншот відео ГУР) «Ми побачили, де тактична авіація РФ». Що дала Україні нова атака на військові об'єкти РФ в окупованому Криму — Крамаров

У ГУР додали, що гарантують справедливу відплату за кожен воєнний злочин проти України.

Уночі 30 травня в тимчасово окупованій Керчі, біля Кримського мосту, лунали вибухи. У розвідці повідомили, що уразили чотири російські катери КС-701 Тунець, два з них знищено. Джерела NV у спецслужбі додали, що катери знищили за допомогою українських морських дронів Magura V5.

Як повідомляв російський Telegram-канал ASTRA, Україна в окупованій Керчі могла уразити до семи ворожих кораблів. Ушкоджень зазнали пороми Конро Трейдер та Авангард. ASTRA також заявляв, що внаслідок атаки Сил оборони України у Криму також затонув російський лоцманський катер Мечта.

За більш ніж два роки повномасштабної війни Сили оборони України потопили або вивели з ладу третину кораблів Чорноморського флоту РФ.

19 травня Сили оборони України знищили морський тральник Чорноморського флоту РФ проєкту 266-М Коврове та затопили ракетний корабель Циклон.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі