Сьогодні, 7 травня, відбувся перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення 2024. За вихід у фінал змагалося 15 країн, серед яких Словенія.

Євробачення 2024 — онлайн-трансляція першого півфіналу

Словенію у цьому році представляє виконавиця Raiven (справжнє ім'я Сара Бришкі Цирман) з піснею Veronika.

Пісня була натхненна Веронікою Десенішкою, таємничою фігурою в словенській історії, яку звинуватили у чаклунстві та зрештою вбили на прохання її свекра, оскільки той виступав проти шлюбу між нею та його сином.

Відео дня https://www.youtube.com/embed/tSek8SqlDIA?si=DDx6A0xZO4cx2lc3

«Мій перехід із дівчини на жінку відбувався протягом моєї кар'єри, тому ця пісня є святкуванням моєї подорожі, а також подорожі Вероніки та, власне, усіх, хто так само, як вона, був засуджений лише за те, що був іншим і не був бояться бути собою, пояснює вона», — зазначила співачка в одному з інтерв'ю.

Співачка чотири рази намагалася потрапити на пісенний конкурс та представляти свою країну, проте вдалося їй це тільки у 2024 році.

Eurovision Song Contest/YouTube Фото: Eurovision Song Contest/YouTube

Вона здобула широке визнання, змагаючись за участь у Пісенному конкурсі Євробачення 2016 від Словенії під час національного відбору Evrovizijska Melodija (EMA) з піснею Črno bel, де посіла друге місце. Далі співачка повернулася до EMA в 2017 році, посівши третє місце з піснею Zažarim, і знову брала участь у змаганнях у 2019 з піснею Kaos, де посіла друге місце.

Eurovision Song Contest/YouTube Фото: Eurovision Song Contest/YouTube

У 2017 році Raiven випустила свій дебютний альбом Magenta, а пізніше отримала нагороду Словенської культурно-мистецької асоціації за досягнення в розвитку словенської музики на популярній музичній премії Zlata piščal у номінації Запис року. У другій половині 2018 року почала працювати з авторами пісень і продюсерами в Metropolis Studios у Лондоні. Випустила мініальбом REM, який отримав визнання критиків і публіки.

Читайте також: Захоплює. Alyona Alyona та Jerry Heil виступили у півфіналі Євробачення 2024 — відео

Наприкінці 2019 року вона виступала на численних резонансних заходах, зокрема як солістка Словенського радіо і телебачення, біг-бенду RTV Словенія, словенського барокового оркестру й оркестру словенської поліції.

Eurovision Song Contest/YouTube Фото: Eurovision Song Contest/YouTube

Для свого виступу на довгоомріяній сцені Євробачення співачка обрала екстравагантне «голе» вбрання — комбінезон з чорної сітки. Її груди прикривали блискучі срібні прикраси.

Таким чином Raiven хотіла привернути увагу до своєї країни та зацікавити людей Словенією, зазначала співачка.

Редактор: Каріна Пасічник Читати далі