1 червня у світі розпочинається прайд-місяць. Вперше за час повномасштабної війни Україна знову долучиться до руху на підтримку прав та видимості ЛГБТК+ — у Києві пройде КиївПрайд і благодійний фестиваль.

Цього року вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбудеться КиївПрайд, якій складатиметься з Маршу рівності та благодійного ЛГБТК+ фестивалю. Він буде зосереджений не лише на підтримці прав та видимості представників ЛГБТК+ в Україні, а й збиратиме допомогу для оборонців України на фронті.

Відео дня

«В Україні прайд — це майданчик для боротьби за права людини, а в умовах великої війни — це можливість надати Україні видимості у світі та залучити додаткову допомогу для тих, хто боронить нашу незалежність» — розповідають організатори КиївПрайду 2024.

Так, 9 червня у київському арт-центрі Closer проходитиме Благодійний освітній фестиваль КиївПрайд. Програма фестивалю складається з лекцій, дискусій, креативних майстерень, ярмарку українських брендів, психологічних консультацій, майстер-класів та музичної програми.

Також на фестивалі вручать KyivPride Awards — нагороду, започатковану для союзниць та союзників ЛГБТК+ спільноти. Її можуть отримати політики, бізнеси, медіа та публічні особи, які роблять внесок у підтримку рівності та прав ЛГБТК+ людей.

Усі кошти, отримані під час фестивалю, організатори спрямують на Прайд-збір. Це також один із заходів КиївПрайду 2024, в межах якого українські ЛГБТК+ організації ініціювали збір 4 млн грн для захисниць та захисників України.

16 червня відбудеться Марш Рівності, який востаннє проходив у Києві ще у 2021 році. Враховуючи виклики воєнного часу, цього року Марш Рівності будуть проводити у київському метро. Захід відповідатиме усім безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Команда КиївПрайду веде переговори з військовою адміністрацією

Організатори повідомляють, що з безпекових міркувань, у Марші зможе взяти участь обмежена кількість людей — не більше 500 людей, серед яких активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери. Отримати більше деталей про події КиївПрайду 2024 та дізнатися, як долучитися, можливо на сторінках організаторів у соціальних мережах.

Читайте також: «Захищаємо країну на рівні з усіма». До Міжнародного дня протидії гомофобії в Україні запустили кампанію на підтримку ЛГБТ+ військових Редактор: Юлія Найденко Читати далі