Ворог продовжує концентрувати основний наступ на чотирьох напрямках, ЗС України відбито 69 атак

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар'їнському напрямках, ЗС України відбили 69 атак противника за минулу добу, повідомили в Генштабі.

"Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом минулої доби було відбито 69 атак окупантів. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка", — йдеться в ранковому зведенні у вівторок.

На волинському, поліському, сіверському та слобожанському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

Певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах. Російська федерація продовжує використовувати повітряний простір і територію республіки Білорусь, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів збройних сил Російської Федерації.

Зберігається присутність підрозділів противника в прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

На лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва та Серебрянського лісництва.

На бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхове-Василівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони протягом доби відбили 32 атаки противника на зазначеній ділянці фронту.

На авдіївському та мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Північне, Первомайське та Мар'їнка, успіху не мав.

На шахтарському напрямку ворог наступальних дій не здійснював.

На запорізькому та херсонському напрямках противник активних дій не проводив, нарощував оборонні спроможності.

Зазначається, що авіація сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний БПЛА, а ракетники та артилеристи вразили район зосередження живої сили противника.