Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін розкритикував лондонський Тоттенгем, який через війну Росії проти України безкоштовно отримав ізраїльського гравця «гірників» Монора Соломона.

Палкін заявив, що англійський клуб вчинив несправедливо та скористався війною в Україні, повідомляє The Telegraph.

«Я дуже погано налаштований щодо Тоттенгема. Я не можу повірити, що цей клуб з величезною історією — не тільки європейського рівня, а й світового рівня — що вони можуть поводитися подібним чином. На мою думку, це неприйнятна поведінка. Вони скористалися війною.

Відео дня Читайте також:
Андрій Лунін (Фото:ФК Реал) Реал готовий продати Луніна в інший топклуб Європи — Перес назвав суму

Можливо, якби це був дуже маленький клуб у Європі з невеликою кількістю грошей або чогось ще, можливо, я б це зрозумів. Але Тоттенгем? Як це можливо?", — сказав Палкін.

Функціонер зазначив, що ринкова вартість Соломона — 25 млн євро. Він додав, що Шахтар готовий був піти на компроміс і отримати 30−40 відсотків від майбутнього продажу гравця, але Тоттенгема це не влаштувало.

«Вони сказали: „Ні, ми не можемо дати вам стільки. Ми вам 10 відсотків дамо“. Це несерйозно. Давати нам 10 відсотків — це неповажно. Ви поводитесь не як футбольна сім'я. Ви поводитесь як грабіжник на дорозі. Це неправильно. Тому ми подивимося наступні кроки», — додав гендиректор «гірників».

Він не виключив, що Шахтар може подати до суду на Тоттенгем.

«Ми припинили будь-які переговори з Тоттенгемом. Ми зосередилися на судовій справі проти Ліона, побачимо результат і після цього ухвалимо рішення про те, які кроки ми зробимо проти Тоттенгема», — підкреслив Палкін.

Слід зазначити, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ФІФА дозволила легіонерам призупиняти контракти з українськими клубами.

Раніше повідомлялося, що Шахтар вийшов в основний раунд Ліги чемпіонів 2024/25.

Редактор: Олег Телюк Читати далі