Футбольний експерт Євген Кузьменко зізнався, чому вважає, що донецький Шахтар завоює чемпіонство УПЛ 2023/24.

Читайте також: Не дорожчий за Мудрика. Стало відомо, скільки Шахтар вимагає за свою зірку від європейських топклубів — ЗМІ

У суботу, 11 травня, відбудеться українське класичне між Шахтарем та Динамо. Донецький клуб перебуває на верхівці таблиці, кияни йдуть другими та відстають від «гірників» на чотири пункти. На полі варто очікувати справжню битву за золото УПЛ.

Відео дня

Євген у розмові з журналістом NV Андрієм Павлечком розповів, чому «гірники» не підпустять Динамо до першого місця у турнірній таблиці чемпіонату України та хто винен у невдачах Шахтаря у першій половині сезону.

— Донецький Шахтар здобув вже 14 перемог поспіль в чемпіонаті. Зараз можна сказати, що невдачі «гірників» у першій частині сезону були через Патріка ван Леувена?

Так, можна сказати, що симбіозу Патріка ван Леувена і гравців Шахтаря не сталось. Це поєднання було ідеальним в луганській Зорі — керівництво, футболісти та тренерський штаб. Там була фантастична робота нідерландця. У Шахтарі інший контекст, футболісти, їхня ментальність, інше керівництво та їхні вимоги. Це все складові загального контексту. Патрік ван Леувен — сильний фахівець для УПЛ. У тренерському штабі Зорі працював мій хороший друг, який розказував мені певні деталі з тренувального процесу, з підходу ван Леувена. Але те, що цьому тренерському штабу не вдалось заразити своїми ідеями гравців Шахтаря — факт. Частково це їхня провина, але я б не винив повністю тренера, однак якщо занурюватись глибше, то є багато складових у будь-якому успіху та будь-якому провалі. Локальний провал, який стався в Шахтарі, має декілька складових. Те, що не вдалось ван Леувену — клубна проблема.

— Як вважаєте, судді лояльно ставляться до «гірників» у їхніх матчах?

В мене такого враження немає. Без суддівської теми не існує українського футболу, ми завжди з нею зіштовхуємось. Але я намагаюсь абстрагуватися від таких історій, що хтось когось тягне за вуха, арбітри до тих лояльні, до тих критичні. Періодично на рівні УПЛ це стається, але я намагаюся дивитися на роботу тренерів, футболістів, їхню взаємодію, зміст та якість гри. Тому по арбітражу я не хочу коментувати. Я вважаю, що ніхто нікого не тягне, а Шахтар дійсно сильно додав. У «гірників» є найкраща глибина складу в чемпіонаті України, чим вони й користуються у другій частині сезону.

— Що може завадити Шахтарю стати чемпіоном?

Тільки вони самі. Якщо відпустять ці нитки, які в них є, ті фактори, які переважають над іншими командами. Мені здається, що Шахтар — фаворит у гонці за чемпіонство і їм складно буде завадити. Динамо, яке набрало форму, не зможе цього зробити, — сказав Кузьменко.

Читайте також: Подарунок від кумира. Зірка Шахтаря здійснив мрію юного фаната — відео

Раніше ми писали, коли стартує наступний сезон УПЛ — визначено дату.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі