Внаслідок підтоплення через сильні дощі поблизу с. Східниця розмито дороги, з гори Тустань евакуювали дітей - Львівська ОВА

Через сильні дощі поблизу Східницької громади Львівської області пошкоджено кілька автошляхів, з гори Тустань евакуювали дітей учасників змагань із туризму, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький у суботу ввечері.
"Проїзд ускладнено на двох автомобільних дорогах загального користування місцевого значення О140406 Східниця Верхнє Синьовидне, на ділянці Підгородці Східниця, та О141902 Турка Східниця, на ділянці с. Новий Кропивник смт. Тустань. Новий Кропивник смт. Східниця.
Зі Східниці в бік Верхнього Синьовидного проїзду немає через руйнування дороги комунальної власності у Східниці.
Також повністю зруйновано міст на дорозі комунальної власності через річку Східничанка у Східницькій громаді. Проїзд з боку Нового Кропивника поки що відсутній. Підмило дорожнє полотно в с. Підгородці та с. Урич", написав він у Телеграм-каналі.
За його словами, з гори Тустань евакуювали дітей учасників змагань із туризму. Їх тимчасово розмістили в одному з місцевих народних домів.
Також Козицький інформував, що у Східницькій громаді підтоплено понад 60 домогосподарств, жителів тимчасово відселяють у межах громади. Також у Східниці пошкоджено 2 мости, відбулося просідання дороги у зв'язку з підмиванням по вулиці Шевченка. Там є загроза обвалу. Знесло газову трубу середнього тиску.
"По всій протяжності річки Східничанка розмиті береги. Рівень води поки не зменшується", додав голова ОВА.
Раніше пресслужба головного управління ДСНС у Львівській області повідомила, що "близько 18:30, 10 червня, унаслідок проходження сильних опадів, вийшла з берегів річка Східничанка та відбулося часткове підтоплення села Східниця Дрогобицького району. Станом на 20:30 врятовано 20 осіб, зокрема, 5 дітей".
Також, за даними ДСНС, унаслідок підтоплення пошкоджено 5 мостів і 100 приватних будинків. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає.
Рятувальні роботи тривають.