Автор: Анастасія Печенюк

У звіті про фінансові результати за рік Nintendo оголосила, що випустить наступну консоль Switch до квітня 2025 року.

Nintendo прогнозує очікуване уповільнення продажів консолей Switch. Очікується, що за цей фінансовий рік буде продано 13,5 мільйона консолей Switch. Це значно менше за 15,7 мільйона одиниць, які було продано попереднього року. Чистий прибуток протягом наступного року впаде на 39% разом із прогнозованим падінням доходу на 19%.

Відео дня

Як пише The Verge, ці зміни очікуються напередодні виходу довгоочікуваної консолі другого покоління, яку заведено називати Switch 2. Її обіцяють оголосити «протягом цього фінансового року», який завершується 31 березня 2025 року.

«Протягом цього фінансового року ми оголосимо про наступника Nintendo Switch. Минуло понад дев’ять років, відколи ми оголосили про існування Nintendo Switch у березні 2015 року. Цього червня ми проведемо Nintendo Direct щодо лінійки програмного забезпечення Nintendo Switch для другої половини 2024 року, але майте на увазі, що буде жодної згадки про наступника Nintendo Switch під час цієї презентації», — заявив президент Nintendo Шунтаро Фурукава.

Про майбутній пристрій відомо небагато, зокрема, зберігається в таємниці назва. З’являлися чутки про те, що консоль матиме зворотну сумісність із Switch, а також можливості 4K. NV Техно писав, що попри те, що Nintendo Switch на ринку вже не перший рік, вона продовжує продаватись мільйонними тиражами. У 2022−2021 роках було продано по 23 мільйони консолей, у 2023 — 18. У 2024-му фінансовому році Nintendo показала продажі на рівні 15 мільйонів одиниць.

Читати далі