Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати справжній смачний і хрусткий сир на грилі з привабливим зовнішнім виглядом.

Якщо вам потрібно щось швидке й універсальне, що догодить усій родині, смажений сир — чудовий вибір. Він може бути самостійною стравою, з томатним супом або як закуска до чіпсів чи морквяних паличок. А ще можна приготувати солодкий і солоний яблучний пиріг із сиром на грилі або спробувати щось більш пікантне, наприклад, сир у беконі, пише daily meal.

Відео дня

Хоча ви, ймовірно, вже знаєте, як приготувати цю просту страву, можливо, ви упускаєте один важливий момент — підсмажування хліба перед додаванням сиру. Хоч це і здається зайвим, насправді це надає сендвічу більш насиченого смаку і хрусткої текстури. Це також додає додатковий смак, не додаючи зайвих інгредієнтів.

Читайте також:
Салат. Фото ілюстративне (Фото:stevepb/pixabay) Салат замість бутерброда. Як відмовитися від ультрапереробленої їжі на практиці

Чому ж підсмажування хліба таке важливе? Іноді, коли ви готуєте сир на грилі, хліб може виявитися не надто хрустким або коричневим зовні. Це може бути через нестачу олії на хлібі або нерівномірне розігрівання сковороди. Підсмажування хліба перед тим, як зібрати сендвіч, гарантує рівномірний золотистий колір по всій поверхні, що надає йому привабливого зовнішнього вигляду і смаку.

Крім того, підсмажування хліба робить його міцнішим. Ваш сендвіч буде менш схильним до просочування, особливо якщо ви віддаєте перевагу, щоб сир був не надто рідким. Також, це надає хлібу більш жорсткої текстури, ніж якби ви просто зібрали сендвіч і поклали його на пательню, залишивши тільки один бік кожної скибочки хліба для обсмажування.

І ще кілька хитрощів із хлібом, щоб зробити найкращий сир на грилі:

  1. Використовуйте черствий хліб — він має міцнішу текстуру, що робить сендвіч стійкішим до начинки.

  2. Беріть товстіші скибочки хліба — вони роблять сендвіч міцнішим і менш схильним до просочування.

  3. Спробуйте твердіший хліб, наприклад, закваску або буле. А може, англійський мафін? Він теж чудово підходить. Твердий хліб зберігає текстуру краще за м’який, що робить сендвіч міцнішим.

Редактор: Кристина Гришанова Читати далі