Рита Вотсон Психолог, науковий співробітник коледжу Езри Стайлза у Єльському Університеті

Приділивши трохи часу тому, що покращує душевне самопочуття, ви зможете зменшити вплив негативних чинників

Схоже, що в суспільстві наростає стрес, пов’язаний із роботою. За даними Управління з охорони праці Міністерства праці США, 83% американців, які працюють, страждають від цього виду стресу, а 54% кажуть, що він негативно відбивається на їхньому особистому житті. Заради свого психічного здоров’я, можливо, варто іноді влаштовувати собі «день морального відпочинку».

Відео дня

Однак ми стали настільки прив’язані до своїх смартфонів, спілкування і бурхливої діяльності, що можемо впасти в паніку при думці про бездіяльність. Комусь перепочинок від стресу, викликаного повсякденною роботою, може здатися довгоочікуваним. Комусь — трохи тривожним. Якщо у вас немає можливості взяти відгул для поліпшення психічного здоров’я, включіть у свій особистий список справ заняття, які сприяють відновленню сил. Приділивши трохи часу тому, що підвищує відчуття благополуччя, ви зможете зменшити вплив стресових факторів.

Вісім ідей для підняття настрою

Вважайте, що можливість нічого не робити — це ваш подарунок самим собі, що дає змогу проявити творчі здібності та поглянути на світ позитивніше. Якщо ви не можете виділити на це цілий день, ось кілька занять, які варто включити до свого списку справ:

1. Складіть список бажань, який дасть вам відчуття сенсу. Включіть до нього те, чого вам хочеться просто зараз, і цілі, яких мрієте досягти в майбутньому.

2. Позбудьтеся тривожних думок «а що, якщо» і відчуйте вдячність за час, коли у вас немає інших справ, окрім турботи про себе.

3. Поспілкуйтеся з природою. Прогуляйтеся парком або визирніть у вікно, щоб виявити маленькі дива в щебетанні птахів, красі дерев або химерних формах хмар, що пропливають повз.

4. Напишіть від руки серйозного листа своєму партнеру, другу, родичу, батькам або дитині.

5. Заведіть щоденник подяки, щоб щодня записувати маленькі подарунки долі, за які ви вдячні.

Читайте також: Даріус Фору Даріус Фору Щоб досягти прогресу. П’ять порад, як знизити стрес і підвищити продуктивність

6. Поміркуйте над своїм улюбленим висловом, наприклад, таким: «Будьте добрими до людей. Кожен із тих, кого ви зустрічаєте, несе тяжку ношу».

7. Подумайте про когось, хто потребує благословення, і мовчки побажайте, щоб у нього все стало добре.

8. Прислухайтеся до слів Карла Густава Юнга: «Той, хто дивиться назовні, спить. Той, хто звертає погляд усередину себе, прокидається».

Практикуйте вдячність на роботі

Що робити, якщо головне джерело стресу у вашому житті — офіс, у якому ви працюєте? Зверніть увагу на пораду Брендана П. Кігана, нещодавно названого «Найінноваційнішим CEO планети». Він пропонує практикувати подяку: «Навмисна практика подяки поступово тренує ваш мозок бачити більше хорошого у вашій роботі, роблячи погляд на неї більш збалансованим і об'єктивним. Завдяки цьому балансу ви зможете знизити рівень стресу».

Переклад NV

NV має ексклюзивне право на переклад і публікацію колонок Ріти Вотсон. Републікація повної версії тексту заборонена.

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Читати далі