Яскравий колір та свіжий смак цієї простої страви змусить вас готувати його щодня, а можливо й кілька разів на день. Рецепт опублікувало британське видання The Guardian.

Автор рецепта Найджел Слейтер є кулінарним оглядачем Observer вже понад 30 років і автором кулінарних книг, відзначених багатьма нагородами. У матеріалі він ділиться також деякими порадами: «Якщо смак ранніх ягід не такий насичений, як ви очікували, розріжте кожну навпіл і додайте трохи цукрової пудри та краплю-дві бальзамічного оцту. Обережно киньте фрукти та відставте на пів години в сторону. Аромат стане яскравішим. На початку сезону я люблю йти ще далі й робити маринад з цитрусового соку та бальзамічного оцту, щоб ягоди мали смак, ніби вони дозріли глибоким літом». Ви можете використати таке поєдняння для ваших ранкових тостів, або зробити ці полуниці начинкою пирога чи готової вафлі/галети.

Відео дня

Полуниця з грейпфрутом та м’ятою

Полуниця у м'ятному соці (Фото: Instagram @sonomasyrupco) Полуниця у м'ятному соці / Фото: Instagram @sonomasyrupco

Інгредієнти:

  • полуниця 400 г
  • рожевий грейпфрут 1 шт
  • білий грейпфрут 2 шт

Для заправки:

  • гілочки м’яти 2 або 3
  • грейпфрутовий сік (узятий з фруктів) 100 мл
  • бальзамічний оцет 1 ч.л.

Читайте також: Більше фруктів — кращий сон. У Фінляндії дійшли несподіваного висновку про користь здорового харчування

Спосіб приготування:

  1. З полуниці видаліть листя і покладіть плоди в миску. Гострим ножем зріжте з грейпфрутів шкірку і білу м’якоть. Відокремте сегменти від шкірки, збираючи і зберігаючи якомога більше соку, а потім додайте очищені сегменти до полуниці.
  2. Відірвіть листочки м’яти від стебел, розчавіть їх тильною стороною ложки, щоб вивільнити аромат, і додайте до грейпфрутового соку, що залишився. Залиште в стороні приблизно на 30 хвилин.
  3. Відцідіть сік з листя м’яти, додайте бальзамічний оцет, потім полийте соком розрізані навпіл ягоди і сегменти грейпфрута. Смачного !

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі