Україна веде з урядом Аргентини переговори щодо створення спільної військової промисловості. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час розмови з латиноамериканськими журналістами, повідомило видання La Nacionу у суботу, 1 травня.

Зеленський вважає, що Україна у цьому напрямку могла б мати «важливий економічний обмін з Аргентиною». Він додав, що український уряд вивчив вже «деякі продуктивні можливості» Аргентини.

Відео дня

«Багато років ми не були дуже відкриті до наших аргентинських колег. Зараз ми готові займатися таким виробництвом як в Україні, так і в Аргентині. Ми готові до співпраці, спільного виробництва та обміну технологіями, які Україна вже отримала під час цієї війни», — сказав президент.

Читайте також:
Мерседес Самосьєрра (Фото:Школа політичної аналітики Києво-Могилянської академії) Чому у Латинській Америці симпатизують спадку СРСР та що спільного між Зеленським і аргентинським президентом Мілеєм — інтерв'ю

За словами Зеленського, співпраця стосуватиметься безпілотників, морських дронів, засобів протидії БпЛА й пороху, який наразі дуже потрібен Україні.

«Ми повинні бути сильними і захищатися, щоб мати безпеку. І зараз у нас є дуже різні речі, такі як дрони, системи електронного захисту, і це те, що ми хочемо розвивати з Аргентиною», — сказав він.

10 травня Зеленський запросив лідера Аргентини Хав'єра Мілеєма взяти участь у саміті миру, який у червні відбудеться в Швейцарії.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі