Якщо ви розрізаєте авокадо, яке приберегли для ідеального моменту стиглості, і всередині починає злегка темніти м’якоть, ви можете бути розчаровані, але немає причин викидати все.

Читайте також: Номер один при діабеті. Учені назвали крупу, яка знижує рівень цукру в крові

Так, воно може бути трохи м’яким. І так, у вас навіть може виникнути спокуса назвати це огидним. Правда в тому, що його все ще безпечно їсти.

Коли ваш авокадо стає темним після того, як ви його розрізаєте або накладаєте в миску, все, що відбувається, — це хімічна реакція. Коли м’якоть фрукта взаємодіє з киснем у повітрі, вона виробляє меланін. Те ж саме відбувається, коли ви нарізаєте яблуко. Звичайно, шматочки можуть бути не такими хрусткими, але ви все одно можете їх спокійно їсти. Це не ознака того, що ваш авокадо спонтанно почав псуватися, хоча ми часто асоціюємо коричневий колір їжі як ознаку того, що він зіпсувався.

Відео дня Читайте також: Мотивація до навчання. Вчені пояснили, чому школярам треба обов’язково снідати перед школою Коли ваш авокадо стає коричневим - це хімічна реакція (Фото: Unsplash/Olga Zhushman) Коли ваш авокадо стає коричневим — це хімічна реакція / Фото: Unsplash/Olga Zhushman

Звичайно, ви повинні вмикати здоровий глузд. Якщо ви залишили свій авокадо на тиждень, і він став повністю темним і м’яким, то так, ви, швидше за все, пропустили час, щоб з'їсти його, і, на жаль, його потрібно викинути у смітник. Але якщо ви готуєте гуакамоле і починаєте помічати незначне знебарвлення ідеально стиглого авокадо, тоді ясно. Все, що вам потрібно зробити, це подолати думку, що лише тому, що він втратив свій справжній колір, авокадо неапетитний. Якщо ви хочете довше зберегти колір, ось професійна порада: вичавіть трохи лимонного соку на авокадо, щоб уповільнити процес потемніння.

Єдина відмінність у смаку може полягати в тому, що темний авокадо може бути трохи гірким або мати м’якшу текстуру, але він також може мати такий самий смак, як і звичайний. Просто згадайте, чого ви навчилися в дитячому садку: ніколи не судіть книгу за її обкладинкою. Злегка темний авокадо все ще вартий усієї любові та захоплення, які ми щедро висловлюємо його зелені аналоги.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі